Pasăre extrem de rară, observată pe coasta Mării Negre

  • Post category:Știri
  • Post comments:1 Comment

Sturzul cu creastă galbenă (Seiurus aurocapilla) este o silvie neoarctică care cuibărește în pădurile de foioase din Statele Unite și Canada, și iernează în pădurile tropicale și subtropicale din Caraibe, Mexic și America Centrală. Este observat extrem de rar în Europa de Vest, cele mai multe observații provenind din Insulele Azore și Islanda. Aceste păsări sunt împinse spre Europa de vânturi și furtuni puternice din perioada migrației.

În 17 octombrie am capturat un sturz cu creastă galbenă în tabăra noastră de inelare de pe Grindul Chituc. Aceasta este prima semnalare a speciei în România și a treia observație de pe continentul european. În aceeași zi pe lângă raritatea americană, am prins și o una asiatică, un măcăleandru albastru (Tarsiger cyanurus). Cu cele 1106 păsări inelate pe 17 octombrie am stabilit un nou record zilnic pentru tabăra noastră!

Lăsați un comentariu

This Post Has One Comment

  1. Brigita

    BUNA SEARA, MILVUS… AM O INTREBARE, ACEASTA PASARE CANTA CUMVA, SAU SCOATE ANUMITE SUNETE SPECIFICE ?… IN CATEVA SERI DIN LUNA NOIEMBRIE, AM AUZIT NISTE SUNETE FRUMOASE SA LE SPUNEM, NEMAIAUZITE PANA ACUM, IN „JUNGLA” ORASULUI CONSTANTA… VA MULTUMESC, NUMAI BINE,