Numărul 6 din raportul trimestrial al Centrului de Reabilitare Milvus (ianuarie-martie 2013)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Numărul pacienților sosite la centrul nostru de reabilitare în perioada ianuarie-martie, pe lângă cele 6 existente, era 10. Acest număr este aproximativ aceeași ca și în perioada precedentă. Numărul persoanelor care ne-au contactat s-a redus considerabil la 16. Putem spune, că perioada ianuarie-martie era o perioadă de liniște în viața Centrului de Reabilitare.

Centrul nostru de Reabilitare a primit în această perioadă 10 de pacienți (șorecar comun – 3, șorecar încălțat – 1, cucuvea – 3, huhurez mic – 1, ghinioaie verde – 1, forfecuță – 1), astfel numărul păsărilor care au primit tratament este 16.  Au avut loc 2 intervenții chirurgicale, 4 păsări au beneficiat de tratament medicamentos, restul păsărilor era slăbit, acestea au avut nevoie doar să-și recapătă forță. 4 păsări au decedat, 5 păsări s-au vindecat și au fost reintroduse în natură și 7 păsări au rămas în Centru la sfârșitul perioadei. Menționăm aici, că erau exemplare care au fost ținute până la încălzirea vremii.

Lista păsărilor care au beneficiat de tratament în Centrul nostru de Reabilitare în perioada ianuarie-martie 2013, cât și celor care au beneficiat de consultanță prin telefon (marcate cu *) este:

1. Barză albă (Ciconia ciconia) – 1 individ
2. Șorecar comun (Buteo buteo) – 5 indivizi
3. Șorecar încălțat (Buteo lagopus) – 1 individ
4. Șoim dunărean (Falco cherrug) – 2 indivizi
5. *Ciuf de pădure (Asio otus) – 2 indivizi
6. Cucuvea (Athene noctua) – 4 indivizi
7. *Cucuvea (Athene noctua) – 1 individ
8. Huhurez mic (Strix aluco) – 1 individ
9. *Huhurez mic (Strix aluco) – 1 individ
10. Ghinioaie verde (Picus viridis) – 1 individ
11. *Mierlă (Turdus merula) – 1 individ
12. *Mătăsar (Bombycilla garrulus) – 1 individ
13. Forfecuță (Loxia curvirostra) – 1 individ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În această perioadă în localitatea Sînsimion (MS), unde Grupul Milvus are în proprietate o casă și curte, am continuat lucrările la Centrul nou de Reabilitare, însă din cauza vremii nu am avut progrese însemnate, iarna nefiind perioada ideală pentru construcții.

Pe această cale am dori să mulțumim tuturor care au apelat la ajutorul nostru, mulțumiri speciale domnului Borka Levente, medic veterinar din Tîrgu Mureș pentru intervențiile prompte și pentru ajutorul neprețuit.

În numele echipei Centrului de Reabilitare
Róbert Zeitz

Lăsați un comentariu