A Rehabilitációs Központ VI. negyedévi beszámolója (2013. január-március)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Január-március időszak során összesen 10 madár érkezett be a meglévő 6 mellé. Ez a szám nagyjából megegyezik az előző hónapokban beérkezett madarak számával. A Rehabilitációs Központ segítségét kérő személyek száma mindössze 16-ra csökkent. Mondhatni a január-március időszak egy nyugalmas periódus volt a Központnál.

Összesen 10 páciens érkezett be a Rehabilitációs Központba (3 egerészölyv, egy gatyásölyv, 3 kuvik, egy macskabagoly, egy zöld küllő, egy keresztcsőrű), így a kezelt madarak száma 16 volt. Két sebészeti beavatkozásra volt szükség, 4 madarat gyógyszeresen kellett kezelni, a többi madár pedig le volt fogyva és csak az energiájukat kellett visszakapniuk. Négy madár elpusztult, 5 pedig felépült és szabadon lett engedve. Hét madár a Rehabilitációs Központban maradt a periódus végéig. Ezek között voltak olyan egyedek, amelyeket az idő felmelegedéséig tartottunk.

A 2013. január-március folyamán kezelt madarak (*-al vannak jelölve azok a fajok, amelyek kezelésében telefonon keresztül próbáltunk segíteni):

1. Fehér gólya (Ciconia ciconia) – 1 egyed
2. Egerészölyv (Buteo buteo) – 5 egyed
3. Gatyásölyv (Buteo lagopus) – 1 egyed
4. Kerecsensólyom (Falco cherrug) – 2 egyed
5. *Erdei fülesbagoly (Asio otus) – 2 egyed
6. Kuvik (Athene noctua) – 4 egyed
7. *Kuvik (Athene noctua) – 1 egyed
8. Macskabagoly (Strix aluco) – 1 egyed
9. *Macskabagoly (Strix aluco) – 1 egyed
10. Zöld küllő (Picus viridis) – 1 egyed
11. *Fekete rigó (Turdus merula) – 1 egyed
12. *Csonttollú (Bombycilla garrulus) – 1 egyed
13. Keresztcsőrű (Loxia curvirostra) – 1 egyed

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ebben az időszakban folytattuk a Milvus Csoport szentsimoni (Maros megye) házának udvarán az új Rehabilitációs Központ építését, viszont a téli időjárás miatt nem sikerült lényegesen haladni.

Ezúttal is megköszönjük mindazoknak, akik a segítségünkért folyamodtak, különös köszönettel tartozunk Borka Levente marosvásárhelyi állatorvosnak a gyors és felbecsülhetetlen segítségéért.

A Rehabilitációs Központ nevében,
Zeitz Róbert

Szóljon hozzá