LEHUA – Learning Humanity from Animals

Ce putem învăța de la animale? V-ați pus vreodată această întrebare?

Noi suntem pe deplin convinși că materialele didactice, fie aparținând sistemului formal de învățare, fie stilurilor nonformale, pot fi atractive pentru copii, tineri și adulți (13-29 ani) dacă includ jocuri despre natură și animale.

Proiectul LEHUA – Learning Humanity from Animals (Erasmus+ 2016-3-HU01-KA205-002032) își propune elaborarea unui modul de autodezvoltare prin cunoașterea mai aprofundată a naturii și a animalelor.

Astfel, în luna iunie a avut loc la Tîrgu-Mureș o primă întâlnire cu partenerii de proiect pentru a selecta acele jocuri despre natură și animale care au un impact real în procesul de învățare. Ideile au fost numeroase, iar acele jocuri pe care le-am „experimentat”, atât în natură, cât și într-un cadru interior, pot pune la încercare simțurile, modalitățile de comunicare, cunoștințele despre biodiversitate, dar și autocunoașterea oricăruia dintre cei care se încumetă să le joace!

Mulțumim partenerilor pentru ideile inovative – Rogers Foundation for Person-Centered Education, Ungaria (promotorul proiectului), Grădina Botanică și Zoologică din Budapesta, Ungaria și TANDEM n.o., Slovacia.

Consultantul de specialitate  al proiectului este ANL Germania – Bavarian Academy for Nature Conservation and Landcsape Management.

Lăsați un comentariu