LEHUA – Learning Humanity from Animals

Mit tanulhatunk az állatoktól? Gondolt valaha erre a kérdésre?

Meggyőződésünk, hogy a tananyagok, amelyek akár a formális, akár a nonformális tanulási folyamatokhoz tartoznak a gyerekek, fiatalok (13-29 évesek) és felnőttek számára egyaránt vonzóak lehetnek, amennyiben a játékok állatokkal kapcsolatos elemeket tartalmaznak.

A LEHUA – Tanuljunk emberséget az állatoktól (Erasmus+ 2016-3-HU01-KA205-002032) projekt célja egy önismeret fejlesztő tréning kidolgozása amely az állatokkal és a természettel kapcsolatos ismereteink elmélyítésén alapul.

Június végén Marosvásárhelyen zajlott az első nemzetközi projekttalálkozó amelynek során a partnerekkel közösen kiválogattuk azokat a játékokat amelyek valóban hatással vannak a tanulásra és önismeretre. A nagyon sok ötletből kipróbáltunk néhány természetben és bent játszható játékot, amelyek egyaránt fejlesztik az érzékeket, a kommunikációs készségeket, a biodiverzitással kapcsolatos tudást és az önismeretet is.

Köszönjük a játékötleteket partnereinknek: Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány (Magyarország), Fővárosi Növény- és Állatkert, (Magyarország), TANDEM n.o., (Szlovákia).

A pályázat szakmai támogatója a Bajor Természetvédelmi és Tájgazdálkodási Akadémia (ANL), Németország.

Szóljon hozzá