Madárlesen Nagyváradon

Egyesek tévesen úgy gondolják, hogy ősszel minden vadmadár elhagyja az országot, és csak a verebek és a varjak maradnak. Kis szerencsével rengeteg madárfajt láthatunk az erdőkben vagy akár a városi parkokban.

A Nagyváradi Közösségi Alapítvány rendszeresen szervez „Iskola a parkban. Madármegfigyelő műhely” elnevezésű tevékenységet, ahol ezúttal a különleges vendég Nagy Attila ornitológus kollégánk volt.

Bár csak néhány fok volt, sok család úgy döntött, hogy a szombat délelőttöt a nagyváradi Szabadság parkban tölti. Bemelegítőnek egy csésze tea mellett rövid előadást hallgattak meg a madarakról és egyesületünk tevékenységéről.

A gyerekek és szüleik távcsövekkel és speciálisan elkészített mogyoróvajas-magvas madárcsemegével felszerelkezve sétálni indultak, hogy felfedezzék a parkban élő madarakat. Több madárfajt is láthattak, énekesmadarakat és vízimadarakat egyaránt.

Ha ez a felfedező séta nem lett volna elég a felmelegedéshez, akkor a Los Iankovers kolumbiai zenekar, amely éppen ez időben koncertezett a parkban, még rásegített erre. Így az eredetileg egy órásra tervezett tevékenységből két óra lett, tele felfedezéssel, nevetéssel és vidámsággal.

Az oktatási tevékenységet, amelyre meghívást kaptunk, a Nagyváradi Közösségi Alapítvány és az EUROPE DIRECT Centre szervezte a Grund iskolával partnerségben.

Szóljon hozzá