Légy büszke, hogy a természet közelében élsz!

Egy igazi élményt nyersz majd, egy más szemszögből, a vízről fogod megismerni a körülötted levő védett tájat. Szeptember 24. 12 óráig egy Facebook-os versenyen vehetsz részt, a nyerteseket pedig ugyanazon a nap egyénileg fogjuk értesíteni. Ha Maros megyéből vagy és a lentebb található Natura-es területek valamelyikén vagy annak közelében élsz, részt vehetsz a sorsoláson.
Vár rád egy vízitúra!
A Maros folyó egyidőben a régió gerince, természetes élettér és egy megfelelő hely szabadidőtöltésre. A fauna és flóra különleges, rácsodálkozol majd ha elkezded felfedezni. Pont emiatt, a Maros bizonyos szakaszai Natura2000 védett területek. De ez nem csak korlátozásokat jelent, hanem azt is, hogy ügyelünk és védjük a Marost. A vidra, a dunai galóca és egyéb halfajok – csuka, szélhajtó küsz, német bucó, széles kárász, stb. – csak néhány jellemző faj a Déda és Szászrégen közötti Maros szakaszt magába foglaló Natura 2000 területről. Egy másik, Radnótfája és Körtvélyfája közötti Maros szakaszon a szélhajtó küsz, a paduc, a rózsás márna, a fenékjáró küllő és a sügér boldogan úszkálnak a folyóvízben, ami egy igazi mennyország a horgászok számára! A fák, az ártéri erdők miatt, a Maros Malomfalva és Marosugra közötti szakasza egy nyugodt, pihenésre alkalmas táj. A színes szitakötők kis ékszerekként repkednek. Itt is sok és érdekes halfaj található. A Lekencei szakadás Natura 2000-es területen megfigyelhetjük a sárgahasú unkát, mocsári teknőst, a vértesi csuklyásbagoly (Cucullia mixta) és a szubpannon sztyeppek tavasszal tele vannak virágokkal. Amennyiben ezen Natura 2000-es területek melletti valamelyik településen élsz igazán szerencsésnek mondhatod magad! Egy Facebook-os verseny keretében lehetőséged van részt venni egy evezésen a Maroson. A Milvus Csoport gondnokságában levő védett területek: 1. ROSCI03682 Déda és Szászrégen közötti Maros szakasz 2. ROSCI0368 Radnótfája és Körtvélyfája közötti Maros szakasz 3. ROSCI0367 Maros Malomfalva és Marosugra közötti szakasz 4. ROSCI0210 Lekencei szakadás

A verseny szabályzata: Az evezés szeptember 26, szerda 17 órára van tervezve Marosvásárhelyen. Nyomj egy tetszik-et (like) erre a postra a Milvus Csoport Facebook oldalán szeptember 24, hétfő 12 óráig. Ugyanazon a nap a nyerteseket Facebook Messenger üzeneten keresztül értesítjük. Kérjük igyekezz válaszolni erre az üzenetre szeptember 27, kedd 12 óráig. Amennyiben nem kapunk választ addig, elveszíted a nyereményt.

Az eseményt a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány támogatja, a Zöldövezet program Védett Területek komponensén keresztül „A Milvus Csoport gondnokságában levő védett területek népszerűsítése” projekt keretében.

Szóljon hozzá