Tömegközlekedés és napenergia

Írta: Gabija Gorobecaitė, Andrei Dinu, Kaleth Zelaya, Carolne Meier

Egy délután a solingeni tömegközlekedésért felelős cég irodáját látogattuk meg. Ott bemutatták, hogyan működik együtt a napenergiát népszerűsítő polgári kezdeményezés a tömegközlekedési szektorral. Először Katja Blumenberg beszélt ar

Először Katja Blumenberg beszélt arról a helyi kezdeményezésről, amely pénzügyi támogatással ösztönöz a napelemek használatára magánszemélyeket és cégeket. A cél, hogy fát ültessünk a város elméjébe- mondja Katja Blumenberg. Természetesen ez, a sok egyéb tényező – például más irányú meggyőződések vagy a lustaság – miatt nem könnyű.

Később Adrian Dodge a BOB (Battery Overhead Bus) elnevezésű projektről mesélt. Mivel a solingeni tömegközlekedés az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére törekszik, a cég – a már említett kezdeményezéssel együttműködve – az irodaházainak tetejére napelemeket telepített. Sajnos ezek messze nem elégítik ki a trolibusz infrastruktúra energiaigényét. Így a szervezet, a helyi közszolgáltató elektromos áramát is használja, amely ugyan közel 50 százalékban megújuló energiaforrásból származik, de a többi sajnos hulladékégetésből vagy szénenergiából.

A tömegközlekedési vállalat arra is törekszik, hogy a trolibusz felső vezeték nélküli helyeken járó dízel buszait kicserélje akkumlátorról is működő trolikra, amelyek egy bizonyos távolságot meg tudnak tenni külső áramforrás nélkül is. Ennek érdekében, néhány kisebb töltőállomás is kialakítanának. A trolibuszok környezetbarát járművek, viszont az infrastruktúrájuk kialakítása rendkívül drága, és társadalmi elfogadottsága valódi akadályt jelenthet. Egyesek például a felső vezetékek kialakítását esztétikai szempontok miatt ellenzik.

Összességében, hihetetlen, hogy amíg néhány ember, aki esztétikai szempontból ellenez egy városi trolibusz infrastruktúrát, szociális gátat tud építeni egy kevésbé szennyező tömegközlekedési rendszer kiépítése előtt, addig egy veszélyeztetett, védett erdő megvédésehez nem elegendő egy erdőfoglaló közösség, 27 nonprofit szervezet és a külső segítő közösség.

De ez már egy következő története ifjú klímanagyköveteinknek.

Szóljon hozzá