Egy negyed évszázad a madarak és a természet védelmében!

logo_milvus25_2_atlatszoKíváncsi rá, hogyan telt el az elmúlt 25 évünk? Íme, a válasz röviden: mint egy nagy családban, életre szóló barátságokkal, barátias hangulatban, ugyanakkor a tudományos célokra és a természetvédelemre koncentrálva, igyekeztünk a biodiverzitásról szóló megfelelő mentalitást kialakítani és a fenntartható oktatást életbe léptetni. Mindig is tudtuk, hogy a természetet védve biztosítjuk a jövőt! Tartsanak velünk! A Milvus Csoport 25 éves születésnapja alkalmából a következő eseményeken vehetnek részt:

Madarász nap a radnóti halastavakon!

Ne tervezzen programot november 20-ára! Kár lenne kihagyni egy találkozót a Milvus Csoport madarászaival. Ezen a – reméljük napos – vasárnapon a spektívekkel, távcsövekkel felszerelt madarászok szívesen állnak rendelkezésére. radnot25Ebben az időszakban a radnóti tavakon egyebek mellett vadrécéket, szárcsát, vöcsköket, sirályokat, kócsagokat és gémeket lehet megfigyelni, de egy kis szerencsével akár ritkább madarakat is, mint amilyenek a búvárok vagy a bukók. Egy nap a természetben, amikor különféle madárfajokat lehet megfigyelni, megismerni! Várjuk Önt 10 és 14 óra között a radnóti tavak partján! Hogyan juthat el ide? Radnót és Kutyfalva közt félúton, az E60-as úton forduljon jobbra a Hőerőmű felé (az Energeticianului utcán), majd térjen le az első úton jobbra, ami már a tavakhoz vezet. A tóparton jobbra tartva a megfigyelőtoronyig kell eljutni. https://goo.gl/tCNu0n Aki részt szeretne venni az eseményen, kérjük jelezze szándékát az office@milvus.ro, iulia.vizi@milvus.ro email címen vagy a 0747416280 telefonszámon.

photo25A VIII. Milvus Nemzetközi Természetfotó kiállítás-megnyitó

Legyen része egy álomutazásban! A zsűri által nagy szakértelemmel kiválasztott 51 fotó többféle tájképet és az évszakok változatos színeit mutatja be. A képeken levő állatok lenyűgözőek lesznek anélkül, hogy félelmet keltenének. Egy világkörüli utazás Románia egyik legfontosabb természetfotó-pályázatán keresztül! A megnyitóra 2016 november 22-én, 17 órától kerül sor a marosvásárhelyi várban levő Régészeti és Történelmi Múzeumban.

Kihagyhatatlan alkalom! Látogatás a nyárádszentsimoni Vadállatok Rehabilitációs Központjába!

rehab25A sérült állatok diagnózisa és kezelése a Vets4Wild Egyesület feladata, a rehabilitálást és szabadon engedést pedig a Milvus Csoport végzi. Több tíz sérült madár fordul meg évente az itt található röpdékben és ketrecekben, Szentsimon pedig egy ideális, nyugodt környezetet biztosít a sérült vadállatok rehabilitálásához. Vasárnap, november 27-én 12 és 16 óra között meghívjuk Önt a szentsimoni Rehabilitációs Központ látogatására. Előzetes jelentkezését a következő email címekre várjuk: office@milvus.ro, iulia.vizi@milvus.ro vagy a 0747416280 telefonszámon. Mindenkit szeretettel várunk!    

Szóljon hozzá