A vírus jobbá is teheti a jövőt: reményt adó stratégia az EU Bizottság részéről

A Milvus Csoport nagy örömmel üdvözli az Európai Bizottság új Biodiverzitás Stratégiáját és vele szorosan összefüggő Termőföldtől az Asztalig Stratégiát.
Ez a tíz évre szóló biodiverzitás stratégia – amennyiben életbe léptetik – alapvetően változásokat hozhat és végre nem arról szól, hogy csak lassítsuk az emberiség menetelését az ökoszisztémák teljes összeomlása és a klímakatasztrófa felé. Az egész világot felforgató járvány azzal szembesítette a döntéshozókat, hogy a politikai döntéseket is érdemes tudományos alapokon meghozni.

Külön öröm számunkra, hogy az EU végre felismerte, hogy az iparszerű, maximálisan vegyszerezett, monokultúrára épülő mezőgazdaság járul hozzá talán legnagyobb mértékben a biodiverzitás csökkenéshez. Ezt a szakmai szervezetek – köztük a Milvus Csoport is – régóta hangoztatják, ezért különösen nagy öröm számunkra a Termőföldtől az Asztalig Stratégia.

Optimisták vagyunk – de tudjuk, hogy ez csak egy stratégia. Az életbe léptetése alapvetően a tagországokon múlik. Bízunk benne, hogy a tagországok vezetői sem fogják egyik napról a másikra elfelejteni a sokkoló leckét a vírustól és hasonló határozottsággal lépnek fel a nem azonnali, de sokkal fenyegetőbb veszély ellen.

Részünkről mindent megteszünk, hogy követve az EU-s stratégiát, Románia is valós intézkedéseket hozzon a természet védelme és közös jövőnk érdekében.

Ezúton is kérjük Románia döntéshozóit, hogy legyenek példamutatóak – ne várjanak az intézkedésekkel, amíg az EU kötelezettségszegési eljárást indít az ország ellen! Románia igazi értéke, amivel a listavezető az EU-ban – a természeti gazdagsága. Ennek a stratégiának a betartásával megőrizhetnénk ezt az előnyt és biztonságos jövőt teremthetnénk!

Szóljon hozzá