Cum ne oferă pandemia un viitor mai bun: strategia de biodiversitate a UE ne arată drumul

Grupul Milvus salută cu bucurie Strategia UE în domeniul biodiversității, dar și strâns legata strategie intitulată „De la fermă la consumator”.

Aceste strategii referitoare la următorii zece ani – dacă vor fi puse în aplicare – vor aduce schimbări fundamentale, și nu au ca scop doar „încetinirea” procesului prin care omenirea distruge ecosistemele și provoacă catastrofa climatică.
Pandemia care a cuprins întreaga planetă a arătat autorităților că deciziile politice trebuie să aibă la bază rezultate științifice.

Suntem deosebit de bucuroși că, în sfârșit UE admite că agricultura intensivă, bazată pe monoculturi și chimicalizată la maxim este în cea mai mare măsură responsabilă de scăderea biodiversității. Asociațiile de profil – printre ele și Grupul Milvus – subliniază de mult timp acest lucru, iar din acest motiv suntem încântați de strategia „De la fermă la consumator”.

Suntem optimiști, dar în același timp pe deplin conștienți că acestea sunt doar strategii. Punerea lor în aplicare ține foarte mult de țările membre ale UE. Avem încredere că liderii acestor țări nu o să uite prea curând lecția șocantă a pandemiei și că vor lua decizii la fel de importante cu privire la acest pericol, mult mai mare, dar nu atât de iminent și tangibil.

Noi vom face tot ce este posibil ca autoritățile României să adopte hotărâri concrete de conservare a naturii spre binele tuturora, urmând strategia UE.

Cu această ocazie, lansăm un apel către autoritățile românești să fie un exemplu în implementarea strategiei să nu amâne deciziile, până când Comisia Europeană pornește procese împotriva țării. Bogăția adevărată a României este diversitatea naturală, cap de listă printre țările UE! Prin aplicarea și respectarea acestor strategii putem să menținem această valoare și șă asigurăm un viitor mai sigur pentru noi toți.

Lăsați un comentariu