A gólyakamera 2015-ös eseményei

Kedves gólyabarátok!

Ezennel lezárultak a gólyakamera eseményei. Az új gólyakamera idén nagy sikernek örvendett, a napi maximum 9.469 néző volt, összesen 334 342 látogatása volt a gólyakamerának, 64 865 felhasználótól.

Screen Captures2

Röviden összefoglaljuk a 2015-ös gólyafészek eseményeit:

A gólyacsalád élete idén sem volt zökkenőmentes, a zoomos, HD minőségű képet közvetítő kamerás fészket a kamera kihelyezését követően foglalták el a gólyák. Április 15. és 23. között 5 tojást tojt le a gólyapár, amelyből csak 4 fióka kelt ki.  Június elején már csak két fióka volt életben a fészekben, ez valószínűleg a költési idő elején jelentkező jeges esőzéseknek tulajdonítható be.

Június 29-én egy sikeres gólya-örökbefogadásnak lehettünk tanúi: a Milvus Csoport egy marosvécsi fészekből kiesett gólyafiókát helyezett a kamerás fészekbe. Bár az elején mindenki aggódott a 7082-es gyűrűvel rendelkező új gólyafiókáért – akinek a lába valószínűleg izomhúzódást szenvedett amikor kiesett a fészekből – augusztus végére mindhárom fióka szerencsésen kirepült a fészekből.

Reméljük a fiatal gólyák szerencsésen teszik meg hosszú útjukat Dél-Afrikáig. Bízzunk abban, hogy az örökbefogadott 7082-es gyűrűjű gólyát illetve a többi meggyűrűzött társait viszontláthatjuk majd az elkövetkezendő években.

Köszönjük mindenkinek aki végig kísérte a gólyacsalád életét és értesített bennünket a fejleményekről. Ezennel a kamerát kikapcsoljuk, de tavasszal mindenkit – a gólyákat és a nézőket egyaránt- szeretettel várunk!

Szóljon hozzá