Hai să ajutăm Natura ca să-și revină!

Declinul biodiversității din Europa se află într-un stadiu atât de avansat încât conservarea și protejarea a ceea ce a mai rămas din natură nu va fi suficientă pentru a opri pierderea biodiversității. Dacă biodiversitatea continuă să scadă, resursele noastre de apă, solurile, securitatea alimentară și expunerea la fenomene meteorologice extreme vor continua să se agraveze.

În luna iunie a anului trecut, Comisia Europeană a publicat mult așteptata propunere de lege a UE privind refacerea naturii, care ar putea opri și inversa pierderea biodiversității, contribuind în același timp la punerea în aplicare a mai multor strategii deja semnate, care sunt esențiale pentru a atenua schimbările climatice și consecințele acestora. Soluțiile bazate pe natură sunt cea mai ieftină și mai accesibilă modalitate de a rezolva criza climatică și a biodiversității.

Comisia propune restaurarea a cel puțin 20 % din suprafețele terestre și marine ale UE până în 2030 și a tuturor ecosistemelor care au nevoie de restaurare până în 2050. Restaurarea de urgență habitatelor este necesară pentru a readuce natura în Europa și, astfel, pentru a crea reziliență pe continent. Este esențial ca cea mai mare parte a acțiunilor de regenerare a ecosistemelor noastre să fie întreprinse înainte de 2030, deoarece acest lucru este esențial pentru a aborda criza dublă a biodiversității și a climei. Legea UE privind refacerea naturii ar putea avea un impact puternic asupra acestor crize interconectate: potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană, fiecare euro investit în restaurarea naturii generează beneficii economice de 8-38 de euro.

Unde-i buba? Trebuie să convingem membrii Parlamentului European și Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor să susțină această inițiativă legislativă!

Semnează petiția completând câmpurile alăturate pentru a trimite un semnal puternic europarlamentarilor români: dorim să susțină legea propusă de Consiliul European privind restaurarea naturii (Nature Restoration Law). Vă încurajăm să adăugați la petiție și mesajele însoțite cu pozele voastre din cele mai frumoase locuri vizitate în țară!