Asociația AIDE organizează un festival Brezoi mai verde

Unul dintre câștigătorii competiției noastre pentru ecologizarea festivalurilor, parte a proiectului nostru GameOn, este asociația AIDE, care dorește ca Summer Camp Brezoi și Festivalul de Blues să devină mai sustenabile. Printre altele, ei s-au angajat pentru colectarea selectivă a deșeurilor și amplasarea compostoarelor, iar împreună cu echipa lor internațională de voluntari vor organiza 24 de ateliere de lucru pe tema schimbărilor climatice și sustenabilitate. Va fi creată și o grădină comunitară, unde va fi folosit compostul generat în timpul festivalului. Ca parte a proiectului, este operată și o interfață de social media.

Am vizitat echipa de organizare entuziastă în timpul unei pauze la Brezoi, locul festivalului:

Ajunși în orășelul situat la poalele Carpaților Meridionali, la confluența râurilor Lotru și Olt, un banner ne-a atras atenția ca pe lângă bucuriile oferite de festival, să avem grijă și de natură.
Vizitatorii vor fi întâmpinați de voluntari care le vor explica cum să aibă o atitudine “mai verde” la acest festival.
Le vor prezenta cu ajutorul unui machet locația punctelor de colectare selectivă a deșeurilor.
Și într-adevăr, oriunde am sta, găsim un tomberon la fiecare pas.
Se primesc indicații referitoare la o atitudine mai verde și la barurile amplasate.
nu ai pic de răgaz nici aici :)))
Deși farfuria din ovăz era comestibilă, nu ar fi mers bine după salată :), așa că am aruncat-o în compost. Conform planurilor, în grădina comunitară din Brezoi vor crește legume delicioase, inclusiv din farfuriile noastre.
În zona de relaxare a voluntarilor, colega noastră a profitat de ocazie pentru a prezenta aplicația de identificare a păsărilor Milvus. Au și inclus în programul festivalului o activitate pentru observarea păsărilor.
A fost o plăcere să ne întâlnim cu oameni care chiar își doresc să facă ceva, inclusiv cu președintele AIDE, care a spus: Am ales să aplic la acest proiect pentru că sunt o iubitoare de mediu și de muzică, acest proiect a venit ca un sprijin neașteptat în ajutarea festivalurilor de Brezoi să fie mai prietenoase cu mediul. Îmi doresc ca oamenii care vin la festival să găsească un loc în care să vadă că se pot distra și ajuta mediul în același timp. Mulțumim pentru această oportunitate!
Când noi ne pregăteam de plecare, muzicienii își acordau deja instrumentele pentru concert. În cazul în care participanții nu observă îndemnul nostru de a „rămâne GameOn în lupta pentru climă” în restul locațiilor festivalului, nu o pot evita atunci când urmăresc concertele, deoarece inscripția este proiectată și pe scenă.

În această vară, simțind efectele arzătoare ale schimbărilor climatice, credem că este și mai necesar să alegem locații în care să ne putem relaxa într-un mod ecologic atunci când dorim să facem acest lucru.

Fii și tu verde la festivalurile la care participi!

Lăsați un comentariu