Am prezentat rezultatele monitorizărilor noastre la cea de-a XI-a Întâlnire Anuală de Monitoring

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la București a XI-a Întâlnire Anuală de Monitoring, organizat de Societatea Ornitologică Română, în parteneriat cu Asociația Grupul Milvus și Universitatea Babeș-Bolyai.

Acesta este singura întrunire națională periodică a pasionaților de păsări și a ornitologilor profesioniști din România, care are menirea de a servi ca platformă de comunicare a rezultatelor diverselor programe de monitorizare a păsărilor care se desfășoară pe teritoriul României.

Pentru a facilita participarea unei audiențe cât mai diverse, întâlnirea se organizează în fiecare an într-o locație diferită, gazda evenimentului fiind în acest an Facultatea de Biologie din București. Din gama largă de prezentări, participanții au aflat noile rezultate ale monitorizării păsărilor comune, a speciilor de gâște, a speciilor nocturne care trăiesc în habitate deschise și semideschise, a efectivelor de iernare a păsărilor răpitoare și a monitorizării berzei albe în Republica Moldova. Au fost prezentate rezultate noi din Atlasul păsărilor cuibăritoare din România, a celor două atlase urbane, cel al Clujului și al Bucureștiului, dar și cele două baze de date naționale, OpenBirdMaps și Ornitodata. Nu au lipsit prezentările despre păsările rare observate pe teritoriul țării în 2017 și rezultatele taberei de inelare de pe Grindul Chituc.

Evenimentul s-a încheiat seara târziu cu discuții libere, într-un mediu prietenos la Curtea Berarilor.

Prezentările noastre pot fi vizionate aici:

Daróczi J. Szilárd: Apariții de specii rare în România în anul 2017

Daróczi J. Szilárd: Colectarea optimă a datelor pe teren

Kovács István: Completarea și clarificarea distribuției unor specii insuficient cunoscute pentru „Atlasul păsărilor cuibăritoare din România” – un sumar al sezonului de teren din 2017

Kovács István: Efectivele de iernare a păsărilor răpitoare în România în perioada 2006-2017

Kovács István: Rezultatele monitorizării păsărilor nocturne din habitate deschise și semideschise din România în 2017

Marton Attila: OpenBirdMaps – o bază de date dedicată colectării și publicării de observații ale păsărilor sălbatice din România

Marton Attila: Rezultatele taberei de inelare de pe Grindul Chituc din perioada 2014-2017

Lăsați un comentariu