Un nou pericol pentru păsări – Scrisoare deschisă către autorități

Conservarea coloniilor de cuibărit ale ciorilor este indispensabilă pentru protecția vânturelului de seară în România, țara noastră găzduind cea mai mare populație cuibăritoare a acestei specii din întreaga UE. Unele dintre coloniile de cuibărit de cioară de semănătură, respectiv vânturel de seară din acest sit, se regăsesc de-a lungul drumurilor DN79 (tronsonul Zerind – Chișineu Criș), respectiv DN79A (Chișineu Criș –Sintea Mare).

Din nefericire, în cursul lunii octombrie, colegii noștri, aflându-se în trecere în această zonă, au observat că foarte mulți arbori care alcătuiesc aceste aliniamente au fost proaspăt marcați pentru tăiere. Suntem conștienți că siguranța rutieră este un capitol foarte important în ceea ce privește exploatarea drumurilor naționale, însă considerăm că trebuie luate în considerare și aspectele de conservare a biodiversității, mai ales că este vorba de un sit de importanță comunitară Natura 2000 și speciile edificatoare pentru care aceste zone au fost incluse într-o arie naturală protejată.

Mai jos puteți lectura, în totalitate, scrisoarea deschisă pe care o transmitem autorităților în speranța că DIALOGUL este cheia problemelor.

Lăsați un comentariu