Un inel pentru o acvilă de munte

Acvila de munte este a doua ca mărime printre răpitoarele din țara noastră, după codalb.

Întreaga populație, se estimează că ar fi între 90 și 150 de perechi.

https://www.youtube.com/watch?v=LVUa4Ay85cM

Puteți observa aceste superbe păsări în zbor, doar în zonele înalte de deal și munte.

Ele devin mature cel mai devreme în al patrulea an de viață, majoritatea cuibăresc pentru prima dată numai în al cincilea an.

Anul acesta am reuși inelarea unui pui într-un cuib artificial montat de mai bine de șase ani

Păsările preferă să cuibărească în zone stâncoase sau în arborii înalți

În cazul nostru este vorba despre un pin

Colegul nostru a reușit escaladarea acestuia și a inelat puiul în mediul său

Observațiile cu ponte de doi pui sunt foarte rare

Puiul va zbura din cuib la 10 – 11 săptămâni

Primii doi – trei ani sunt petrecuți de tineri călătorind, căutând teritorii libere și perechi.

În această perioadă a vieții, acvilele se mișcă mult și nu sunt legate de teritorii, astfel cercetarea lor este îngreunată considerabil.

Până acum câțiva ani, datele despre imaturi erau puține în tot arealul de distribuție al speciei

Lăsați un comentariu