Tabăra de inelare de pe Grindul Chituc continuă și în 2017!

Asociația Grupul Milvus a organizat în perioada 2014-2016 o tabără anuală de inelare pentru studierea dinamicii de migrație a păsărilor cântătoare care traversează România prin Grindul Chituc. În  cei trei ani, au fost inelate în total 37193 exemplare aparținând a 127 specii, cele mai abundente specii fiind: muscar mic (4442), măcăleandru (3729), pițigoi albastru (3013), sfrâncioc roșiatic (2477) și pitulice fluierătoare (2371).

În cei trei ani, tabăra de inelare a avut două recapturări naționale, șase internaționale, iar trei exemplare inelate în străinătate au fost regăsite în tabără. Tabăra a contribuit semnificativ la lista avifaunistică a României, fiind capturate două specii noi pentru faună – pitulicea de ienupăr (Phylloscopus nitidus) și presura de pădure (Emberiza rustica), dar și mai multe specii care au mai puțin de zece observații pe plan național: pitulicea întunecată (Phylloscopus fuscatus), pitulicea sprâncenată (Phylloscopus proregulus), pitulicea cu sprânceană galbenă (Phylloscopus inornatus) și pitulicea verde (Phylloscopus trochiloides).

Tabăra continuă și anul acesta, vă așteptăm la Chituc! Contăm pe ajutorul inelatorilor și voluntarilor entuziaști!

Data de începere este 29 iulie, vom petrece 15 săptămâni de inelare intensivă pe malul Mării Negre. Cei care doresc să participe ca voluntari sunt rugați să-l contacteze pe colegul nostru, Attila Marton, pe adresa de email attila.marton@milvus.ro. Numărul locurilor săptămânale este limitat.

Raportul taberei din perioada 2014-2016 poate fi descărcat aici. De asemenea, vă recomandăm să vizitați și pagina de Facebook a taberei aici.

Lăsați un comentariu