Rețeaua națională de salvare a animalelor sălbatice capătă contur!

Conferința „Salvarea animalelor sălbatice rănite – aspecte veterinare” organizată de Asociațiile „Grupul Milvus” și „Vets4Wild” la Miercurea Nirajului, a reunit 80 de participanți din toată țara și din străinătate. Timp de două zile s-au discutat subiecte importante pentru cei care se ocupă de salvarea și reabilitarea animalelor sălbatice, de la bolile parazitare și infecțioase, modalități de tratament, la anestezia pe teren a ursului brun sau îngrijirea drepnelei negre. Invitații noștri străini – Bård Stokke din Norvegia, dr. Molnár Ladislav din Slovacia, dr. Kertész Péter din Ungaria, Ivaylo Klisurov din Bulgaria – ne-au prezentat modele de bună practică în reabilitare animalelor sălbatice din Europa, Centrele cu experiență în domeniu, dar și aspecte privind procedurile de reintroducere a unor specii în natură. Munca lor este un exemplu pentru noi!

IMG_6681

Una dintre cele mai importante rezultate a conferinței a fost semnarea de către participanți a unui angajament de aderare la valorile proiectului nostru, adică la crearea primei rețele naționale de salvare a animalelor sălbatice din România. În săptămânile care urmează vom definitiva împreună cu noii noștri parteneri, un protocol de colaborare. Scopul e unul singur: SĂ SALVĂM ANIMALELE SĂLBATICE RĂNITE ȘI SĂ LE ELIBERĂM ÎN NATURĂ.

IMG_6658

La finalul întâlnirii, invitații noștri au vizitat Centrul de Reabilitare de la Sînsimion, unde au primit o serie de informații despre modul în care „Grupul Milvus” și „Vets4Wild” acționează atunci când primesc un apel de salvare.

P1200876

Réka Komáromi, managerul proiectului „Înființarea unei rețele naționale de salvare a animalelor sălbatice rănite” este de părere că  această conferință  a fost un succes, dovadă numărul mare de participanți, acest fapt arată că există în România, medici veterinari dornici de a ajuta animalele sălbatice rănite. Sperăm ca în viitorul apropiat, prin efortul nostru comun să inițiem un dialog cu Ministerul Mediului pentru a arăta care sunt problemele reale ale Centrelor de reabilitare a animalelor sălbatice din țară”.

Conferința “Salvarea animalelor sălbatice rănite – aspecte veterinare” a fost creditată de Colegiul Medicilor Veterinari din România și a fost organizată în cadrul proiectului  „Înființarea unei rețele naționale de salvare a animalelor sălbatice rănite” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Lăsați un comentariu