Recensământul coloniilor de cioară de semănătură

Grupul Milvus derulează în martie și aprilie 2019 un recensământ al coloniilor de cioară de semănătură din România. La recensământ poate participa oricine care cunoaște sau găsește o colonie și este dispus să încarce într-o bază de date câteva informații simple pentru cunoașterea distribuției acestei specii.

Aici găsești metodologia

Lăsați un comentariu

This Post Has 5 Comments

 1. A.

  Desi ma pricep cat de cat, este foartegreu de adaugat pe harta voastra. De aceea ma vad nevoita sa va scriu aici, voi incerca apoi si pe adresa de mail. Deci, in Hunedoara, avem urmatoarea situatie- cuiburi in tot orasul, dar din cauza toaletarilor de copaci s-au stabilit cateva colonii clare- str Pescarusului – de la liceul 2 pana la scoala 3 – in jur de 120 cuiburi; parcul Corvin – in jur de 100 cuiburi, parcul Park Place in jur de 80 cuiburi.

 2. Doina Carmen

  95 de cuiburi in copacii din gradina din comuna Tiganasi, judetul Iasi, adresa postala Aleea sesului nr.508. Sunt somata de catre vecini sa-mi tai copacii din gradina (salcami), unii dintre ei seculari, pentru ca ciorile distrug semanatarile si mananca mancarea pasarilor de curte. Am sesizat Primaria Tiganasi, jud.Iasi , Departamentul de mediu de anul trecut, fara nici un raspuns. Cine si cum ne poate ajuta?

 3. Popa Daniela-Simona

  Multe cuiburi de ciori si la mine.Comuna Casimcea ,strada Violetei ….ne strica tot ce punem in gradina ! Cred ca sunt aprox 100 de cuiburi ….

 4. sorin_boncu@yahoo.com

  As vrea sa reclam cuiburile de ciori din Herastrau -> zona Elena Vacarescu. Sunt foarte multe, galagioase si lasa murdarie peste locul de joaca din zona. O zi frumoasa!

 5. Lazar Dragoș Octavian

  83 cuiburi specia copac:brad, stejar și carpin