Oamenii și animalele pot coexista

În urmă cu câțiva ani, mai exact în 2021 a fost solicitată intervenția noastră pentru a înlătura o familie de berze, care și-a făcut cuibul pe un stâlp de electricitate din imediata vecinătate a unei case de locuit din județul Maramureș și cauza disconfort proprietarului. Atunci, printr-o adresă trimisă Autorității pentru Protecția Mediului Maramureș am explicat că, fiind vorba de o specie protejată, nu se poate interveni la cuib. Asta nu înseamnă că nu există soluții, care pot scădea disconfortul.

O astfel de soluție a fost găsită de către un iubitor de animale din comuna Tarcea județul Bihor. Pentru ca și familia de berze, a cărei excremente murdăreau trotuarul bărbatului, să cuibărească în liniște și proprietarul să scape de acest inconvenient, a montat un acoperiș deasupra porții de intrare.

Fiind lăsat să cuibărească în liniște, barza din acest cuib revine an de an în același loc. Este o barză ”matură” de 20 de ani, inelat de către colegii noștri în urmă cu două decenii în comuna Andrid, județul Satu Mare.  Nu se întâmplă în fiecare zi să avem informații despre o barză, care ajunge la această vârstă frumoasă și ne bucură că există oameni, care caută soluții care să fie potrivite atât lor, cât și animalelor.

Barza care revine în fiecare an în comuna Tarcea, județul Bihor

Lăsați un comentariu