Monitorizarea păsărilor răpitoare din 2022

Acesta este unul din programele inițiate de asociația noastră, este pe bază de voluntariat, eșantioanele repetate aflându-se în cele mai multe cazuri lângă reședința voluntariilor. Acoperirea națională poate fi atinsă doar în acei ani când primim sprijin pentru aceasta în cadrul unui program național.

Acvilă țipătoare mică. Foto: Nagy Attila

Pentru a urmări continuu schimbările efectivelor și pentru a obține seturi de date de înaltă calitate, ce pot fi analizate, este esențial să se viziteze o parte dintre punctele de monitorizare și în anii intermediari. Pentru acesta, în fiecare eșantion (pătrat 10×10 km2) sunt selectate în mod aleatoriu 3 puncte. Observațiile au fost efectuate de două ori pe an, în perioadele 15 aprilie-15 mai, respectiv 01 iulie – 31 iulie.

În acest an, observatorii au ajuns în 16 pătrate, 42 puncte, unde au fost înregistrate 672 de exemplare de păsări răpitoare din 16 de specii diferite și 16 de berze negre. În punctele de observație au fost efectuate liste complete de specii, în afara celor țintă s-a înregistrat prezența a 116 de specii.

Pătrate vizitate în anul 2022

Mulțumiri speciale observatorilor și voluntarilor care i-au ajutat: Ajder Vitalie, Baczó Zoltán, Bărbos Lőrinc, Dénes Anna, Dósa Attila, Lucian Fasolă Mătăsaru, Lucian Grosu, Ifrim Alexandru, Kiss Arnold, Kis Réka Beáta, Kovács István, Nagy Attila, Papp Tamás, Simó Imre, Țibu Paul, Zeitz Róbert, Achim Magdalena, Buslig Johanna, Ciobotariu Alexandru, Daróczi J. Szilárd, Oláh Levente, Szőcs Lilla, Zeitz Júlia.

Lăsați un comentariu