„Lumea are nevoie de mai multă grijă și mai puține acuzații”!

„Să uităm normele vechi și să dezvoltăm noi obiceiuri sustenabile”, îndeamnă Magor Csibi cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, la evenimentul de lansare al unui nou proiect internațional al Grupului Milvus.

„Stop joc? Nu lăsa schimbările climatice să încheie jocul!” este un proiect privind conștientizarea publicului cu privire la schimbările climatice, dar și impactul pe plan local și global. Acțiunile noastre se îndreaptă, cu precădere, către tineri, cei care pot schimba lumea viitoare. Campania are drept scop sensibilizarea tinerei generații cu privire la consecințele schimbărilor climatice și încearcă să implice tinerii în lupta împotriva încălzirii globale.


Experți și personalități mondene din opt țări au atras atenția, la debutul proiectului, că de multe ori nu avem suficiente informații pentru a lua decizii sustenabile. „Epidemia ne-a arătat că umanitatea este capabilă să ia decizii drastice în caz de urgență, dar poate plăti un preț foarte mare”. Din acest motiv participanții la webinar au convenit că „în cazul unei crize precum schimbările climatice, prevenirea este mult mai dezirabilă decât gestionarea efectelor”.

Țara noastră, la invitația Grupului Milvus, a fost reprezentată de către Magor Csibi, expert și activist în protecția mediului. După opinia lui, carantina de doar trei luni nu a promovat neapărat formarea de noi obiceiuri în viața noastră dar, a adăugat, că repornirea oferă o oportunitate de a redefini viața normală. „Avem acum oportunitatea de a scăpa de obiceiurile noastre inutile, și de a crea noi obiceiuri sustenabile”. El a subliniat că a întâlnit multe exemple pozitive în comunicarea multor companii, care au atras atenția asupra importanței principiilor sustenabilității în deciziile cu privire la relansarea economică a Uniunii Europene.

Discuția s-a încheiat cu ideea că ar trebui să ne concentrăm la ce ne poate oferi protecția naturii și a mediului, respectiv sustenabilitatea, în loc să ne gândim la acele lucruri la care trebuie să renunțăm pentru sustenabilitate.
„Lumea are nevoie de mai multă grijă și mai puține acuzații”, un consens al participanților la webinar.

Lăsați un comentariu