Invazie de țestoase la Centrul de Reabilitare!

  • Post category:Știri
  • Post comments:1 Comment

Țestoasele în general sunt apreciate de oameni, totuși zi de zi contribuim la periclitarea lor.

Pe lângă distrugerea și fragmentarea habitatelor lor, ceea ce duce la accidentarea zilnică a unor exemplare care traversează drumurile, multe țestoase sunt capturate în habitatele lor, deținute și comercializate ilegal.

Centrul nostru de Reabilitare primește un număr considerabil de țestoase chiar dacă în România trăiesc doar trei specii, din care două doar în Banat și Dobrogea.

Țestoasele accidentate ajung la colegii noștri de la Vets4Wild și apoi în reabilitare pentru însănătoșire și eliberare în centrul nostru.

O altă categorie sunt țestoasele pe care le preluăm după ce proprietarii nu le mai doresc, nu le mai pot întreține sau își dau seama că sunt specii protejate de lege etc.

Astfel, în ultimele săptămâni am preluat trei țestoase de apă (Emys orbicularis) accidentate și două deținute ilegal, o țestoasă de uscat bănățeană (Testudo hermanni) și o țestoasă dintr-o specie care nu trăiește în România, Testudo marginata.

Vă rugăm, admirați țestoasele în habitatele în care trăiesc, nu sunt potrivite ca animale de companie!

Lăsați un comentariu

This Post Has One Comment

  1. Daniela El-Lakkis

    Buna ziua! Am doua testoase pe care le cresc de aproximativ 7 ani. Le-am cumparat dintr-un magazin din Bucuresti la acel moment.As dori sa le aduc la dvs daca este posibil, sa le donez. Plecam foarte des si pt foarte mult timp din tara si nu mai are cine sa le ingrijeasca . Astept un raspuns . Va multumesc!