Panou informativ despre urși

În data de 28 noiembrie 2009 am inaugurat un panou informativ bilingv (în limbile română și maghiară) despre urși în Grădina Zoologică din Tg. Mureș. Panoul – montat lângă țarcul urșilor – are scopul de a educa-informa publicul larg (vizitatorii) prin prezentarea informațiilor despre biologia și ecologia urșilor, amenințările la adresa speciei, etc. Panoul este prevăzut și cu câteva elemente interactive, mai precis 2 cutii de lemn montate pe partea inferioară, în care copiii pot să atingă și să pipăie dentiția, respectiv urma unui urs (ambele replici exacte realizate pe baza unor mostre originale). Panoul – realizat în cadrul „Programului de conservare și cercetare al ursului brun într-o zonă model din România” și în colaborare cu Grădina Zoologică din Tg. Mureș – a fost finanțat de către Ambasada Regatului Țărilor de Jos (prin Matra Small Nature Management Projects).
Deasemenea, intenționăm și să distribuim broșuri informative vizitatorilor dornici să afle mai multe informații despre urși. Publicațiile (gratuite) vor putea fi găsite în curând la intrarea în Grădina Zoologică din Tg. Mureș, atât în limba română, cât și în maghiară.
[singlepic id=280 w=250 h=200 float=left]În data de 28 noiembrie 2009 am inaugurat un panou informativ bilingv (în limbile română și maghiară) despre urși în Grădina Zoologică din Tg. Mureș. Panoul – montat lângă țarcul urșilor – are scopul de a educa-informa publicul larg (vizitatorii) prin prezentarea informațiilor despre biologia și ecologia urșilor, amenințările la adresa speciei, etc. Panoul este prevăzut și cu câteva elemente interactive, mai precis 2 cutii de lemn montate pe partea inferioară, în care copiii pot să atingă și să pipăie dentiția, respectiv urma unui urs (ambele replici exacte realizate pe baza unor mostre originale). Panoul – realizat în cadrul „Programului de conservare și cercetare al ursului brun într-o zonă model din România” și în colaborare cu Grădina Zoologică din Tg. Mureș – a fost finanțat de către Ambasada Regatului Țărilor de Jos (prin Matra Small Nature Management Projects). Deasemenea, intenționăm și să distribuim broșuri informative vizitatorilor dornici să afle mai multe informații despre urși. Publicațiile (gratuite) vor putea fi găsite în curând la intrarea în Grădina Zoologică din Tg. Mureș, atât în limba română, cât și în maghiară.

Lăsați un comentariu