Szombaton tartottuk az első klubos kirándulásunkat Rigmányba!

Halasztva.

A nyolc emberből álló csapatunk teljes mértékben örvendhetett a gyönyörű őszi időnek. Két madárfogó hálót állítottunk fel és bejártuk erdei iskolánk régi színhelyét. Több mint harminc növényfajt azonosítottunk, mint például a mandulalevelű fűz, egybibés galagonya, csíkos kecskerágó, veresgyűrű som, fagyal.

A nap első felében reménykedtünk, hogy bemegy valami a hálóba, de ez nem jött össze. Ennek ellenére elég sok madárfajjal találkozhattunk a gyönyörű fás legelőn: zöld küllőt, közép fakopáncsot, szajkót, egerészölyvet, hollót is láthattunk és több madárfaj hangját azonosítottuk.

Az erdőben rengeteg gombára bukkantunk, a legjobban természetesen az ehető lila pereszkének, a nagy őzlábnak és ízletes vargányának örültünk. Nagyon látványos volt a zöld harmatgomba és a pecsétviasz is, a sok más tömegesen előforduló gomba mellett.

Megvizsgáltuk a megmaradt két mesterséges odút és kipróbáltuk, hogyan működik az odúvizsgáló! Régi madárfészek maradványokat és darázsfészket találtunk bennük. Miközben egy középkorú gyertyánosban gyalogoltunk, illetve a szomszéd falu felé haladtunk több nyomot is láthattunk: szarvas, őz, medve és borz járt előttünk.

Nyárádszentsimonban meglátogattuk a Sérült Vadállatok Rehabilitációs Központját, ahol négy gólyát és több ragadozó madarat is megfigyelhettünk. Jelen pillanatban egerészölyvek, békászó sas, vörös vércse, barna rétihéja és egy hatalmas rétisas lábadozik a röpdékben.

Ha szeretnél velünk tartani és ismerkedni a természettel, jelentkezz te is! Kapcsolat: reka.kiss@milvus.ro, Kiss Réka Beáta, 0725-226175, 0723-929170. A járvány miatt, maximálisan 10 személy vehet részt kinti foglalkozásainkon.

A következő ESEMÉNYÜNKET kisgyerekes családoknak szervezzük.
A kirándulás célja ismét RIGMÁNY.
Ha érdekelnek a részletek, a következő linken megtaláljátok: https://milvus.ro/hu/szemleletformalas/turazas-kisgyerekes-csaladoknak/

Szóljon hozzá