Keress velünk erdei fülesbaglyokat!

Ha szereted a madarakat és a természetet akkor te vagy a mi emberünk. Nincs szükség mélyreható madárismeretre, sem különlegesebb felszerelésre, hogy csatlakozz  a Telelő erdei fülesbagoly monitoring programunkhoz és hogy felkutasd a településed közelében tanyázó fülesbaglyokat. A megfigyelés január 31-ig tart.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor a következőket kell tenned:

  • Írj egy levelet Bărbos Lőrinc kollégánknak (lorinc.barbos@milvus.ro), amiben jelzed részvételi szándékod és add meg azt a helységet/negyedet/utcát ahol hajlandó lennél erdei fülesbaglyokat keresni. A módszer részletes leírását itt találod.
  • Ha látsz egy fülesbaglyot, a legegyszerűbben közvetlenül az OpenBirdMaps platformra töltheted fel megfigyeléseidet. Az OpenBirdMaps adatbázisába történő adatfeltöltéshez az első lépés a meghívó alapján történő felhasználói regisztráció. Ezt bármelyik regisztrált felhasználótól megkaphatod, természetesen tőlünk is. Ebből a célból készítettünk egy felhasználói útmutatót, amely lépésről lépésre bemutatja az adatok feltöltésének folyamatát. Legkézenfekvőbb módja az OpenBioMaps mobil applikáció használata, közvetlenül a kiszállás ideje alatt. Választhatod továbbá, hogy az adatokat a webes platformra töltöd fel, vagy kitöltöd a terepi adatlapot és elküldöd nekünk emailben.

Ha bármilyen további kérdésed van, bátran írj nekünk a lorinc.barbos@milvus.ro e-mail címre.

Szeretettel várunk!

Szóljon hozzá