Indul a Milvus Ösztöndíj!

Szereted a természetet és egyetemista, mesteris, esetleg doktorandusz vagy? A Milvus Ösztöndíj segíthet a kutatásaidban.

Mit adunk?

3 vagy 4 pályázatot támogatunk, maximálisan 4 500 RON értékben, függetlenül attól, hogy egyéni vagy csoportos kutatásról van szó.

De vigyázat, csak a Milvus Csoport általános célkitűzéseivel megegyező pályázatok kerülnek díjazásra. Így különös tekintettel kell lenni a veszélyeztetett és/vagy védett állatfajokra, a védett és Natura 2000 területekre, monitoring programokra.

Meddig kell leadni a pályázatot?

A pályázatokat 2018 március 19-ig kell elküldeni az office@milvus.ro, istvan.komaromi@milvus.ro  email címekre.

ITT találhatod a kitöltő ívet.

Bátorításként:

Alina Georgiana Cislariunak tavaly, az ösztöndíj segítségével sikerült felfedeznie az Élőhely-védelmi Irányelv (II. és IV. függelék) által védett szibériai hamuvirág (Ligularia siberica) 5 populációját Románia északnyugati részében levő mezotróf lápokban. Ugyanakkor felmérte a populációk méretét és a veszélyeztető tényezőket.

Radac Alexandru egy kutatást folytatott Románia területén élő allogén babzsizsik (Coleoptera: Bruchidae) és allochton félfedelesszárnyú (Hemiptera: Heteroptera) fajokról. 78 pontból, 10 Romániára új allogén faj jelenlétét sikerült azonosítani és 5 új félfedelesszárnyú fajt írt le Romániára (Kleidocerys privignus, Paromius gracilis, Tuponia elegans, Tuponia hyppophaes, Tuponia macedonica).

Legyél te a következő Milvus ösztöndíjas!

Szóljon hozzá