Bagolyhatározó

A 2017-es év végén a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kiadásában megjelent egy határozót, kézikönyvet és gyakorlati útmutatót magába foglaló kiadvány, mely segítséget nyújt a Magyarországon és Romániában is előforduló 12 bagolyfaj, valamint a lappantyú határozásához és gyakorlati védelméhez. A könyv címe: Magyarországon előforduló bagolyfajok határozása és gyakorlati természetvédelme.

A hiánypótló kiadvány nemcsak a faji bélyegeket, hanem az ivar- és korhatározáshoz szükséges ismereteket is tartalmazza, amelyek birtokában terepen, a kézben tartott madarak esetében pontos adatokat gyűjthetünk. A fejezetek megírásában a bagolyvédelemben jelentős tapasztalattal rendelkező gyűrűzők, madártani és természetvédelmi szakemberek vettek részt. Ennek köszönhetően a könyv a nemzetközi szakirodalom mellett nagymértékben támaszkodik az általuk gyűjtött terepi adatokra és gyakorlati természetvédelmi tapasztalatokra. A kiadvány nem csak a szakma számára hiánypótló jellegű, minden érdeklődő találhat hasznos információkat benne.

A könyv szerkesztői Hámori Dániel és Csörgő Tibor, de az egyes fejezetek megírásában magyarországi és romániai szakemberek is részt vállaltak. A Milvus Csoport részéről két szakember (Daróczi J. Szilárd és Marton Attila) járult hozzá a könyv megírásához.

A kiadvány sajnos egyelőre csak magyar nyelven érhető el, az érdeklődők a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft honlapjáról rendelhetik meg. 

Szóljon hozzá