GameOn! – Tineri împotriva schimbărilor climatice

Opt elevi de la Gimnaziul Romulus Guga din Târgu Mureș au demonstrat o implicare exemplară în conștientizarea oamenilor privind schimbările climatice. Cu ajutorul profesorilor și al părinților entuziaști, elevii au creat o expoziție itinerantă cu scopul de a conștientiza publicul că, în toate domeniile vieții putem contribui la acțiunea climatică.

În procesul de realizare a lucrărilor elevii au studiat impactul omului asupra schimbărilor climatice, au înțeles care sunt acțiunile individuale prin care fiecare persoană poate să contribuie la reducerea amprentei de carbon și au dezvoltat un comportament mai atent față de mediu.

În lucrările lor versatile ei subliniază problema schimbărilor climatice, posibilitățile de protejare a naturii și soluțiile arhitecturale prietenoase cu clima. De asemenea, ne oferă sfaturi bune despre micii pași cu care ne putem schimba stilul de viață într-unul mai verde, mai ecologic, în următoarele domenii:

  • Economisirea energiei
  • Reducerea și reutilizarea ambalajelor și îmbrăcămintelor
  • Compostarea în interiorul clădirilor
  • Reducerea impactului transportului
  • Utilizarea energiei regenerabile
  • Cumpărarea alimentelor produse local
  • Reducerea risipei de alimente

Puteți afla mai multe detalii privind recomandările lor prin vizionarea expoziției interactive a lucrărilor. Acestea sunt prezentate online ca parte a proiectului Game On al Grupului Milvus și pot fi vizionate până la finalul lunii august 2022.

Munca tinerilor arată dorința lor de a face ceva, pentru ca și ei, când vor deveni adulți să se poată bucura de minunile planetei noastre. Din fericire, generația lor devine din ce în ce mai vocală în lume.

Să sperăm că vocile lor ajung la toți cei care pot face ceva pentru viitorul lor!

Lăsați un comentariu