Educația ecologică – să vedem natura prin ochii unui biolog

Prichindei de grădiniță, școlari, educatoare, profesori în total peste 500 de persoane au luat parte la activitățile noastre nonformale despre natură în 2019.

Începute în primăvară, activitățile s-au străduit să cultive în mintea copiilor însemnătatea naturii, de ce e nevoie de ea și de ce grija pentru viitor este deosebit de importantă.

În natura plină de liniște am căutat urmele lăsate de diferitele animale. Dacă vrem să cunoaștem mai multe despre lumea naturală atunci trebuie să ne petrecem mai mult timp în aer liber, să fim atenți la lumea din jurul nostru.

Toamna, natura se schimbă, multe viețuitoare se pregătesc de iarnă. Unele, se îngrijesc ca magazia de alimente să fie plină, altele își caută locuri de iernare, începe migrația de toamnă a păsărilor. Prin activitățile noastre am fost atenți la schimbările din natură și am făcut cunoștință cu păsările migratoare.

Au plecat berzele…..dar cine a rămas? Cum putem ajuta păsările în sezonul rece? Și, chiar este bine să ajutăm păsările iarna?

Curioșii prichindei au primit răspunsuri la multe întrebări, iar în final au ademenit păsările la hrănitori. Copiii de grădiniță împreună cu mamele, tații, bunicii, au pregătit mâncare pentru păsări, iar școlarii au făcut cunoștință cu musafirii de iarnă și s-au pregătit pentru perioada de hrănire.

Suntem recunoscători acelor școli (pedagogi și părinți) care ne-au contactat și care doresc să formeze o generație conștientă și prietenoasă cu natura.

Până în acest moment avem 20 de grupuri, fie cu elevi mai mari sau din clase începătoare, în care desfășurăm activități cel puțin o dată pe lună.

Urmăriți-ne activitatea educațională și veți simți dorința de a fi mai mult în natură!

Lăsați un comentariu