Környezeti nevelés – ismerkedés az élővilággal biológus szemmel

Óvodások, iskolások, óvó nénik, tanítók és tanárok, összesen több mint 500-an kapcsolódtak be a 2019-es esztendőben a természet megismerését célzó nevelési tevékenységeinkbe.

A tavasszal elindított tevékenységek során megtanultuk, hogy mit is jelent számunkra a természet, miért van szükségünk rá, merre kirándulhatunk Erdélyben és miért is olyan fontos megvigyázzuk a természetet az utókor számára.

A fokozatosan elcsendesedő tájban megkerestük a nyomokat amelyeket különböző élőlények hagynak maguk után. Rájöttünk arra, hogy ha keresgélünk, sok izgalmas dologgal találkozhatunk. Ha jobban szeretnénk megismerni az élőlényeket, akkor több időt kell töltsünk a szabadban, figyelnünk kell a körülöttünk levő élővilágra.

Ősszel a természet megváltozik, sok élőlény felkészül a télre. Egyesek táplálékot raktároznak, mások telelőhelyet keresnek, elkezdődik a vándormadarak vonulása. Tevékenységeink során felfigyeltünk a természetben történő változásokra, megismertük vonuló madarainkat.

Elmentek a gólyák… de ki maradt itt? Hogyan segíthetjük a madarakat télen? Egyáltalán miért is jó segíteni a madarakat télen?

Sok kérdésre kaptunk választ s végül egy csodálatos madáretetőre csalogattuk a madarakat. Óvodások anyukákkal, apukákkal, nagymamákkal madárkalácsot készítettek, iskolások téli vendégekkel ismerkedtek és felkészültek közösen a téli madáretetésre.

Nagyon hálásak vagyunk azoknak az iskoláknak (pedagógusoknak és szülőknek) akik meghívtak bennünket és velük közösen szeretnének egy környezettudatos, természetbarát nemzedéket nevelni.

Jelen pillanatban 519 tanulóval találkoztunk tevékenységeink során. Húsz olyan csoportunk van, ahol rendszeresen, havi egy alkalommal találkozunk a diákokkal.

Kövessetek minket és talán kedvet kaptok több időt tölteni a természetben!
A természetet védve biztosítjuk a jövőt!

Szóljon hozzá