Conservare fără frontiere: împreună pentru vulturi!

Experți de renume în domeniul conservării și cercetării vulturilor au luat cuvântul în cadrul celei de-a doua Conferințe Europene de Conservare a Vulturilor, care a avut loc în Cáceres (Spania), la mijlocul lunii noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Vulture Conservation Foundation, organizația umbrelă pentru conservarea vulturilor în Europa, și a cuprins un program de cel mai înalt nivel.  Au fost prezentate amenințările la adresa vulturilor și soluții în gestionarea acestora, metodologii pentru programele de reintroducere, cercetări legate de ecologie și alte studii legate de conservarea și sănătatea acestor păsări.

La această conferință au participat toate entitățile europene implicate în conservarea, reintroducerea și cercetarea vulturilor. Printre participanții invitați s-au numărat experți din Africa, America de Sud și de Nord, respectiv Asia, care au împărtășit cu cei prezenți experiențele, problemele și succesele lor. Seria de trei zile de prezentări, derulate pe trei linii paralele, a fost însoțită de o zi pe teren, care a oferit ocazia de a vizita patru zone din Extremadura declarate zone de protecție specială pentru păsări. Programul, pe lângă prezentările de specialitate, a inclus și diverse momente culturale și nu numai.

Grupul Milvus a fost prezent în calitate de partener în cadrul proiectului ”Bearded Vulture LIFE” pentru reintroducerea vulturului bărbos și consolidarea populației de vulturi negrii în Bulgaria. De-a lungul conferinței am reușit să  cunoaștem și să clădim relații cu diverse organizații care lucrează în domeniul conservării și reintroducerii vulturilor, în speranța unei cooperări viitoare.  

Conferința a fost găzduită de municipalitatea din Extremadura (Junta de Extremadura).

Lăsați un comentariu