Conferință de presă pentru lansarea proiectului LIFE și observarea popândăilor la Sanislău

Handing out the educational material about Ground Squirrel and Saker Falcon. (Photo:Fülöp Timea Etelca).
Elevii s-au bucurat la primirea materialelor educative cu privire la speciile de țintă. (Fotó: Fülöp Timea Etelca)

Agenția de Protecția a Mediului din Satu Mare și Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” a organizat la data de 9 aprilie 2015 la Sanislău conferința de lansare a proiectului LIFE în România, în cadrul căreia elevii, profesorii și reprezentanții primăriei locale au avut ocazia să afle mai multe informații despre proiect și despre popândăi. După aceasta, copii au participat la observarea pe teren a popândăilor din colonia de lângă localitate, iar conferința de presă a continuat pentru reprezentanții presei la sediul Agenției de Protecția a Mediului din Satu Mare. Prezentarea proiectului și a speciilor țintă, respectiv observațiile de teren au fost urmărite cu un interes deosebit de către elevi, aceștia aflând informații despre necesitatea protejării popândăului și a celorlalte specii țintă, pentru că aceștia constituie sursa de hrană a șoimului dunărean și a acvilei de câmp.

Lăsați un comentariu

This Post Has 4 Comments

 1. berberu

  M-am tot intrebat pana acum de ce Milvus, care se ocupa cu protectia pasarilor, are activitati cu POPANDAI. Nu cumva vreti sa faceti rost de prada pentru bufnite, soimi si alte pasari de prada in zona aceea? Ar avea sens, nu e nimic rau in asta.

 2. berberu

  Popansdaul nu face parte din categoria „rozatoare daunatoare” agriculturii?
  In zona aceea are dusmani naturali ?

  1. Fülöp Tihamér

   Până în anii optzeci era considerat un dăunător al agriculturii, în prezent este una dintre cele mai periclitate specii de mamifere din România.

 3. berberu

  Era buna si poza unui popandau.