Aterizare forțată de vultur

Fremuth, vulturul negru despre care v-am povestit luna trecută a avut nevoie de asistența colegilor noștri, după ce a fost găsit în județul Timiș, într-o stare precară.

 Pasărea a ajuns la Târgu Mureș, a fost consultat la Clinica Vets4Wild. S-a constatat că are două răni, o rană superficială pe gât și una mai adâncă pe aripă. După ce a primit îngrijiri medicale, a fost hrănit și hidratat, starea lui s-a mai îmbunătățit. 

Fremuth în voliera Centrului de Reabilitare a Animalelor Sălbatice Rănite

Fremuth și-a petrecut noaptea la centrul nostru de reabilitare a animalelor sălbatice, iar în această dimineața colegii noștri au pornit cu el spre orașul Stara Zagora din Bulgaria, unde va fi preluat de partenerii noștri din cadrul proiectului Bearded Vulture LIFE. Vulturul va fi găzduită pentru continuarea reabilitării în Wildlife Rescue Centre – Green Balkans.

Mulțumim următoarelor persoane pentru implicarea lor: Cornel Cotorogea pentru interpretarea și prelucrarea datelor, Sain Nicolae, dr. Milca Petrovici și studenților săi pentru ajutorul rapid, pentru capturarea păsării și transportul acesteia la veterinar, dr. Levente Sólyom de la clinica Vet Point Vest din Arad, dr. Levente Borka-Vitális de la Vets4Wild pentru acordarea primului ajutor, și nu în ultimul rând celor de la Wildlife Rescue Centre – Green Balkans pentru munca lor în reabilitarea păsării.

Proiectul Bearded Vulture LIFE are ca obiectiv, printre altele, consolidarea populației de vulturi negri din Bulgaria, iar în calitate de partener Grupul Milvus monitorizează vulturii negri dotați cu transmițătoare satelitare care intră în țara noastră și intervine în cazuri, precum cel al lui Fremuth.

Traseul parcurs de Fremuth în decursul unui an 

Lăsați un comentariu