Arlie, în zbor spre casă

Cu trei zile întârziere față de startul zborului din anul anterior (9 februarie), Arlie și-a început lungul traseu către zona de cuibărire din Munții Făgăraș, județul Brașov. Conform datelor furnizate de dispozitivul montat pe spatele păsării, Arlie a străbătut deja 500 de km în doar trei zile. Dacă va avea un zbor fără incidente, va ajunge în România la începutul lunii aprilie. Puteți monitoriza traseul pe http://pomarina.ro/pomarina/index.php. Inițial, au fost montate 22 de transmițătoare în cadrul proiectului „LIFE08 NAT/RO/000501 – Conservarea acvilei țipătoare mici în România” menit să implementeze diverse măsuri de conservare a acestei specii. Proiectul a fost realizat în parteneriat, de către Agenția de Protecția Mediului Sibiu, Asociația „Grupul Milvus” și Societatea Ornitologică Română. 

Lăsați un comentariu

This Post Has 3 Comments

 1. Liviu

  Salutari din Namibia!
  Sint Liviu , din Brasov, locuiesc in Namibia.
  Abia acum am aflat despre Arlie si despre voi si mi se pare foarte interesant ce faceti.
  Sotia mea si eu sintem amatori de natura si iesim destul de des in bush. In limita posibilitatilor va vom ajuta daca aveti nevoie si ne spuneti cum in proiectul Arlie.
  E o coincidenta ca zboara in zona Omaruru , Namibia , unde am avut o ferma si zona Brasovului unde am locuit.
  Toate cele bune, Liviu

  1. Milvus Group

   Bună ziua!

   Arlie deja a plecat către nord.
   Totuși ne interesează habitatul unde a iernat.
   Dacă vă trimitem locații exacte unde a stat (locuri de innoptare) – zone de hrănire – puteți să vă deplasați acolo și să faceți câteva poze?