AL 12-LEA CONGRES AL UNIUNII ORNITOLOGILOR DIN EUROPA

În perioada 26 – 30 August 2019, Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca, prin Facultatea de Biologie şi Geologie în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română (SOR) şi cu Asociaţia pentru rotecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus”, organizează în Cluj–Napoca cel de-al 12-lea Congres al Uniunii Ornitologilor din Europa sub patronajul Uniunii Ornitologilor din Europa (https://eounion.org).

Primul astfel de eveniment a avut loc în 1997, când s-a marcat şi fondarea Uniunii. De atunci, evenimentul bienal, s-a organizat în diferite oraşe europene şi constituie unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul ornitologiei.

Acţiunea întruneşte între 400 şi 500 de participanţi din Europa şi întreaga lume. Participaţii aparţin în principal mediului academic, dar sunt şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care se ocupă de protecţia naturii, reprezentanţi ai domeniului economic implicaţi în producţia şi comercializarea diferitelor programe şi aparate de tehnică folosite în cercetare şi pasionaţi de ornitologie.

Principalul program, cu o durată de cinci zile, implică prezentări pe secţiuni de specialitate, organizate în sălile sediului central UBB şi prezentări plenare, la Casa de Cultură a Studenţilor. Una dintre zilele congresului este rezervată excursiilor organizate atât în jurul Clujului, cât şi în alte destinaţii din Transilvania.

Acţiunea este una prin care se creşte vizibilitatea la nivel internațional atât a Universităţii Babeş – Bolyai cât şi a municipiului Cluj-Napoca.

Pentru mai multe detalii accesaţi pagina web a conferinţei: https://conference.eounion.org/2019/

19TH INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE EUROPEAN BIRD CENSUS COUNCIL – 2013, CLUJ – NAPOCA

Universitatea Babeş – Bolyai în parteneriat cu SOR şi Grupul Milvus, au mai organizat în 2013 un eveniment asemănător (19th International Conference of the European Bird Census Council), la care au luat parte 195 de iubitori şi cunoscători ai păsărilor din 44 de ţări de pe 3 continente.

Evenimentul a fost unul de succes şi a demonstrat capacitatea celor implicaţi de a organiza şi susţine astfel de întruniri, fiind o experienţă care i-a motivat în demersul organizării acestui Congres al Uniunii Ornitologilor din Europa în 2019.

Persoane de contact:
Péter László Pap
Facultatea de Biologie şi Geologie, UBB
0740170590
peterlpap@gmail.com

Alexandru N. Stermin
Facultatea de Biologie şi Geologie, UBB
0748133188
sandu.stermin@yahoo.com

Lăsați un comentariu