Al treilea concurs internațional de fotografie de natură Milvus

Câștigătorii celui de-al treilea concurs internațional de fotografie de natură Milvus Lista fotografiilor câștigătoare și cele selectate pentru expoziție se poate descărca de aici:  EN,

Marele Premiu (câștigătorul competiției):

Gönye Csaba/ Hungary – Spring phototaxis Categoria A – GENERAL Locul 1: Garas Attila/ Ungaria – Lentről jöttünk (Am venit din adâncuri) Locul 2: Bakos Gábor/ Ungaria – In flight (În zbor) Locul 3: Csonka Péter/ Hungary – My jungle (Jungla mea) Fotografii mult apreciate: Branda Mircea (Ro) – T-Rex Kelemen Attila (Hu) – Vizben álló fák (Copaci în apă) Varga István (Hu) – Kangaroo rabbits [nggallery id=41] Categoria B – BIODIVERSITATE ACVATICĂ

Locul 1: Varga István/ Ungaria – Waiting for love

Locul 2: Daróczi Csaba/Ungaria – Magányos halász (Pescar singuratic)

Locul 3: Nagy Zoltán/ România – Black Winged Stilt

Fotografii mult apreciate:

Daróczi Csaba (Hu) – Harc a halért (Lupta pentru pește)

Máté Bence (Hu) – Vízen futás (Alergând pe apă) Fotografii selectate pentru expoziție-Categoria A – GENERAL [nggallery id=44] Fotografii selectate pentru expoziție-Categoria B – BIODIVERSITATE ACVATICĂ [nggallery id=45]

Lăsați un comentariu

This Post Has 12 Comments

 1. gheorghe

  Bun concursul asta, dar poate era mai bine daca se organiza in Ungaria…din ca te vad au castigat doar cei de nationalitate maghiara….asta e…nu scapama de nationalism nici aici…

  1. Mihai

   Romanii nu prea sunt interesati de fotografiat aspecte din natura sau vietuitoare. Cel putin nu in mod profesionist. Daca romanii nu trimit poze ca nu au, iar ungurii da, atunci care este problema daca ei castiga.
   Sa trimita si romanii si atunci poate vor castiga si ei. Dar din pacate natiunea asta a noastra nu a fost formata sa iubeasca si sa aprecieze natura.
   Si eu sunt roman, Transilvanean si sunt mandru de asta, dar cred, ca doar o persoana frustrata poate sa se gandeasca la nationalism in astfel de cazuri.
   In loc sa fim frustrati, mai bine sa ne ocupam si noi de ceva serios (sa zicem ca ungurii), nu sa furam si sa ucidem prin Italia …
   Felicitari baieti pentru concursul organizat!!! Sper sa vedem si anul viitor fotografii la fel de fantastice!

   Cu stima,
   Mihai E.

 2. Tamás András

  Különös világ a természetfotósoké. Nincs még egy művészeti ág melyben ennyire gyankvóak lennének a szerzők. Vannak elhihető csinálmányok, vannak hihetetlen igazak s még két permutációja a fentieknek. Engedjük a képet beszélni, csak ha az dadog keresgéljük a miértet. Szerintem egyszer a szívünkre halgassunk s csak azután engedjünk útat bizalmatlanságnak. Vagy már ennyire elvadultunk? Elöbb utóbb öszeverekedünk egy képen ahelyett, hogy örülnénk neki. Ha meg nem tetszik, mít számít, hogy ki csalt?!

 3. swan

  Kedves Attila,
  röhejes a mondatod 🙂 I knew right away it is fake! rögtön rájöttél, hogy hamis 🙂 inkább rögtön rá kellett gyere, hogy az irigységedet, és esetleg csalódásodat valamilyen formában ki kell fejezd … így jobban hangzana.
  Na figyu kispapa:
  létezik egy természetfotó pályázat Európában mely a legkeményebb: GDT European Wildlife Photographer of the Year, nem írom le magyarul mert látom vágod az angolt. Sőt így angolul hatásosabb. Ezen „piciny” verseny akkora presztízzsel rendelkezik, amellyel természetfotópályázat egysem Európában, és a világon is a második leghíresebb. Na most ezen a versenyen, a zsűri mindig nemzetközi és a legjobbakat hívják meg a szakmában. A döntőbe bekért RAW formátumú MÓDOSÍTATLAN képeket egy olyan zsűrin kívüli személyzet ún. „nyomozó gépezet” vizsgálja, melyet ÁTVERNI NEM LEHET !!! Ja és a verseny székhelye Németország. Szóval a precizitás, és a magas színvonal, meg a verseny presztízsének megtartása érdekében, ezen a versenyen a díjazott képek és a falra kerülő képek MAKULÁTLANOK kell legyenek.
  Ami azt jelenti, hogy a RAW nyers file bekérése után szigorú ellenőrzésen mennek át, és ha a legkisebb részlet is pici picit eltér már kidobják a képedet, és vele együtt a szerzőt is örökre !!!
  Szóval I knew right away… hogy egy sajnos nagyon nagy melléfogásról van szó amit írtál kedves Attila 🙂 Ilyet csak egy igazán buta ember írhat.
  A Gönye Csaba képe ezen a bizonyos GDT European Wildlife Photographer of the Year versenyen kategória első díjas lett megtekintheted, és szerintem ezt a kis mondatot a német szervezőknek kellene leírd I knew right away it is fake!
  Kíváncsi lennék ezután mi történne, persze ha megadnád a teljes neved.
  Itt a link a Csaba GDT győztes képével:
  http://www.gdtfoto.de/content.php?siteloc=418

  Jó szórakozást és irigykedést kíván Swan 🙂

 4. Attila

  Sorry the slider need to be pulled to left to brighten the picture, but you know it anyway! 😀

 5. Attila

  I saw the „grand prize” winner picture on Facebook, and I knew right away it is fake! The spotlight effect was created in Photoshop or other picture manipulation software, and a story about the picture making, told by a „photographer” is bullshet!

  Right Click on a picture then copy. Open a Photoshop and click on file > new from clipboard. Grab the levels slider and pull it to right almost all the way to brighten the picture and you’ll see what I’m talking about!
  The dark (balck) area is gonna be gray!
  But on a real digital shot if you brighten up any underexposed black area, you’ll got colored (mostly red) noise not gray and black noise!
  So the picture was extensively manipulated in computer, and wasn’t taken with camera as it was published.

 6. szilard

  Bună Alex!

  Mediatizarea concursului s-a făcut pe toate listele de discuţii cu temă de conservare a naturii şi protecţia păsărilor. De asemenea, se face mediatizarea şi în mass media şi pe cele mai utilizate liste de discuţii (de studiul şi protecţia păsărilor) din Europa. Deci, încercăm să realizăm o informare cât mai largă.
  Vă mulţumim pentru pentru nota postată!

  Szilárd

 7. Chiru Alex

  Este foarte bine ca mai exista si pe la noi astfel de concursuri. Poate ar trebui sa se faca o promovare mai buna… Singura problema este ca lumea nu este inca obisnuita cu faptul ca inscrierea la concursuri costa si bani, la fel ca si la concursurile internationale patronate de FIAP.