Parlamentul European a aprobat varianta finală a Legii pentru Refacerea Naturii!

Parlamentul European a votat în favoarea textului final al Legii privind refacerea naturii, variantă formulată după lungi negocieri. Le mulțumim deputaților europeni pentru că au ascultat apelurile a peste un milion de cetățeni, firme, cercetători și ONG-uri și pentru că au deschis calea pentru prima lege de acest gen.

Mulțumiri speciale pentru eurodeputații români care au votat în favoarea viitorului nostru sustenabil.

Nu mai este suficientă protejarea naturii care a mai rămas, iar această lege oferă o oportunitate de a readuce natura în Europa. Într-un moment în care continentul nostru este afectat de inundații, secete și incendii, această lege poate oferi europenilor un loc mai sigur și mai sănătos în care să trăiască.

În ciuda eforturilor de ultim moment ale grupurilor de extremă dreapta și conservatoare și în ciuda unui lobby anti-conservare prin răspândirea de informațiilor false cu scopul de a bloca această lege, majoritatea deputaților au rămas fideli procesului legislativ democratic și au aprobat acordul tripartit pe care l-au negociat anul trecut.

Ca ultim pas al acestui proces, acest acord trebuie aprobat în mod oficial de țările membre, ceea ce este așteptat să se întâmple în martie-aprilie a acestui an

Mai multe detalii despre această lege puteți citi aici.

Lăsați un comentariu