Mulțumim!

De-a lungul celor peste trei decenii de existență, Grupul Milvus s-a bucurat de ajutorul a sute de voluntari, care au rupt din timpul lor pentru a ne ajuta pe noi, a ajuta natura. Am avut sprijinul lor în toate programele și proiectele derulate de noi. Cu timpul unii dintre ei ne-au devenit colegi și mulți dintre ei ne-au devenit prieteni buni. Pentru noi, ei sunt un exemplu de urmat, motivația și altruismul lor ne inspiră. 

În fiecare zi suntem recunoscători că îi avem alături de noi, însă în data de 5 decembrie cu atât mai mult cu cât este ziua lor, Ziua Internațională a Voluntarilor. Astfel, ei sunt actorii principali ai acestui articol, îi care îi lăsăm pe ei să ne povestească, ce înseamnă voluntariatul pentru ei:

„Prin voluntariatul cu Milvus, am ocazia să ajut o echipă care lucrează cu sufletul și inima pentru a proteja natura. Activitățile lor sunt concepute pentru a implica atât tineri, cât și vârstnici, deoarece unul dintre obiectivele lor principale este de a menține un echilibru între oameni și natură și de a crește gradul de conștientizare a importanței acestui lucru. Dedicarea lor este inspirată și sunt recunoscător că pot face parte din această misiune, ajutându-i în activitatea lor.”

Magyari Szeréna, voluntar

„Sunt voluntar la Milvus de un an și simt că a făcut o mare diferență în viața mea. M-a adus mult mai aproape de lumea păsărilor și a animalelor. Și, de asemenea, mi-a adus multe plusuri la personalitatea mea, făcându-mă mai deschisă la oameni și la lucruri noi. Sunt foarte mândru că sunt voluntar și nu am de gând să mă opresc.”

Biro Szabolcs, voluntar

“Sunt foarte fericită să fiu voluntar aici, la Milvus. Am învățat multe și mi-am făcut prieteni buni. Nu m-am dus niciodată ca și cum ar fi trebuit să fac asta, pentru că eram voluntar, ci am fost mereu bucuros să mă duc, oricând, indiferent dacă era cald sau frig. Sunt fericită să fiu aici cu voi și să fiu voluntar.”

Kiss Lilla, voluntar

”În ceea ce privește munca de teren, deși dură (pentru oameni normali ca mine), a fost foarte plăcută, pentru că am învățat multe de la dumneavoastră (despre păsări, despre zonă, etc…) Este o experiență foarte interesantă pentru cineva care nu are experiență în munca științifică de teren.”

Nicolas Pinson (Toulouse, Franța), voluntar

“Simt că voluntariatul a schimbat multe în viața mea. Simt că voluntariatul a schimbat foarte mult viața mea. Sper să pot învăța mult mai multe despre natură și animale aici, la Milvus. Vă mulțumesc pentru tot și pentru că mi-ați permis să fac parte dintr-o asociație atât de minunată.”

Szakács Alexandra, voluntar

“Îmi place voluntariatul pentru că învăț lucruri noi, dar și pentru că mă distrez. Voluntariatul m-a ajutat foarte mult să-mi testez și să îmi dezvolt abilitățile nu doar la nivel teoretic, ci și la nivel practic.”

Horváth-Kovács Sámuel, voluntar

“Voluntariatul este o oportunitate excelentă pentru mine de a face ceva practic pentru o cauză pe care o consider importantă, învățând în același timp multe și dobândind noi experiențe. Toate acestea într-o atmosferă plăcută, în compania unor oameni care sunt bucuroși să își împărtășească cunoștințele și cu munca nu se simte a fi muncă. Îmi place să îmi petrec timpul liber făcând acest lucru, pentru că știu că îmi oferă experiențe noi, îmi modelează și îmi colorează viziunea asupra lumii, am devenit parte dintr-o comunitate și îmi dă întotdeauna sentimentul că am fost util în atingerea unui scop comun.”

Dénes Anna, voluntar

Mulțumim vouă, tuturor celor care de-a lungul anilor ne-ați trecut pragul și ați devenit parte din marea familie Milvus.

Lăsați un comentariu