Joacă și învățare

Educația este cea mai importantă unealtă pentru a crea viitorul.

Educația despre și în natură este și mai importantă pentru că ne ajută să redescoperim valori, deseori, trecute cu vederea.

Natura din jurul nostru, animalele sălbatice din jurul nostru și din regiune, însăși conexiunea și interacțiunea cu mediul natural.

Activitățile educative au un rol important și în proiectul care se desfășoară în siturile Natura 2000 de-a lungul râului Mureș, județul Mureș.

Întâlnirile cu profesorii, dar mai ales cu copiii din școlile generale, gimnaziale și liceale din localitățile arondate proiectului s-au realizat de-a lungul a mai mulți ani.

Împreună, prin joacă și activități în mediul natural am învățat despre habitatele, animalele și plantele din jurul râului Mureș.

Am recunoscut specii de păsări cu ajutorul aplicației mobile, le-am recunoscut cântecul, ne-am minunat de frumusețea lor.

Și ce amuzant este să descoperi câte tipuri de ciocuri au păsările! Tabăra de vară a constituit un prilej de învățare „altfel”.

Copiii și tinerii au văzut natura cu alți ochi, cei ai specialiștilor în ornitologie, herpetologie, salvarea animalelor sălbatice rănite, botanică.

Comunicarea despre natură a fost un prilej amuzant de a intra în „pielea”  jurnaliștilor.

Iar talentul nu a lipsit! 

Nu a lipsit nici entuziasmul la eliberarea unei berze reabilitate de Grupul Milvus.

Viitorul naturii depinde de ei! Să îi sprijinim pe drumul cunoașterii!

Lăsați un comentariu