Împreună de Ziua Internațională a Voluntarului!

Ziua Internațională a Voluntarului este celebrată pe data de 5 decembrie. Este o zi în care noi, membrii societății civile îi sărbătorim pe acei oameni, care aleg să-și petreacă timpul liber ajutând un scop nobil. Asta nu înseamnă că îi apreciem doar în acea zi. Suntem conștienți, că fără voluntari, organizațiile civile ar fi mult mai ”sărace”, iar societatea fără compasiunea și solidaritatea arătată de voluntari ar fi o societate lipsită de viitor. 

În acest an ne-am gândit mult cum să ne arătăm aprecierea față de tot ceea ce fac pentru comunitate și am ales să ne întâlnim cu ei în 3 locații din țară, pentru a putea veni mai aproape de ei.

În Salonta, județul Bihor ne-am adunat la Centrul Dropia, un loc drag nouă, realizat în cadrul proiectului „Conservarea, protejarea și promovarea valorilor naturale din zona transfrontalieră Salonta – Békéscsaba, ROHU-14 – The Nature Corner”, construit exclusiv în jurul dropiei.  Colegul nostru, Attila Nagy a vorbit despre această specie periclitată la nivel global. Înainte de a porni pe teren în căutarea dropiilor, a avut loc un alt moment, care dovedește încă o dată bunătatea sufletească a acestor oameni: colegul nostru, Lőrinc Bărbos care a avut, recent, ziua de naștere a fost sărbătorit și nu oricum, ci cu un tort făcut de unul dintre voluntarii noștri foarte activi, Ana-Daniela Ciocan.

Voluntari din Cluj Napoca și din împrejurimi au făcut o plimbare pe malul râului Someș, care traversează orașul. Cu ajutorul binoclurilor și telescoapelor, au urmărit îndeaproape rațele și pescărușii din apă, precum și speciile mai rare care apar în această perioadă a anului, cum ar fi codobatura de munte și fâsa de munte. Cel mai mare succes l-a avut pescărașul albastru care poza pe balustrada promenadei de pe malul râului.

Al treilea punct de întâlnire a fost în județul Mureș, mai exact la Compexul Piscicol în Iernut, unde am putut observa, alături de voluntari specii, precum rața cu cap castaniu, gâsca cu gât roșu, corcodelul mare sau buhaiul de baltă. Starurile zilei au fost totuși gârlițele mari, care au împânzit cerul de asupra lacurilor și au oferit un spectacol de zbor, ajutându-ne să uităm de frig și vânt. Nu a lipsit nici masa câmpenească, o încheiere perfectă a acestei zile. 

Mulțumiri tuturor voluntarilor noștri!

Lăsați un comentariu