Tanuljunk játszva!

Elkezdődött az új tanév és ezzel együtt elrajtoltak a környezeti nevelési foglalkozásaink is. Az utóbbi évekhez hasonlóan, ezúttal is nagyon sok csoport jelezte érdeklődését tevékenységeink iránt. Az osztálytermekben vagy éppen a természetben megszervezett órák tematikáját az évszaknak megfelelően határoztuk meg.

Októberben és novemberben a madarak őszi vonulásával foglalkozunk. Megismerkedünk a vonuló fajokkal, útvonalakkal, választ kapunk arra a kérdésre: miért kényszerülnek rövidebb-hosszabb útszakaszok megtételére és milyen veszélyek fenyegetik őket vándorlásuk során. A foglalkozások hangvételét rugalmasan, korosztályokhoz igazítjuk. A kisebbekkel játszunk, madarakat röptetünk, a nagyobbakkal vonulási stratégiákat boncolgatunk. Tevékenységeinket elsősorban Marosvásárhelyen és a környező településeken tartjuk, de igyekszünk eljutni bárhova, ahol igény van erre.

Ha többet szeretnétek tudni ezekről a tevékenységeinkről, vegyétek fel a kapcsolatot nevelési programjaink felelősével:  Kiss Réka Beáta, tel 0723-929170, 0725226175, e-mail: reka.kiss@milvus.ro, kiss.reka.beata@gmail.com.

Szóljon hozzá