Ne maradj le egy igazi téli kalandról, a vízirigó számlálásról!

Tarts velünk január 24-én, csatlakozz egyik felmérő csapatunkhoz.

Hogy idejében felkészülhessünk, arra kérünk, jelezd résztvételi szándékod a Milvus Csoport Facebook oldalán vagy a iulia.vizi@milvus.ro címen, január 22-ig.

Mit kell tudnod mielőtt jelentkeznél?

A helyszín a Felső-Maros szoros, Déda és Maroshévíz között, ahová az utazást magadnak kell megszervezned. Lesz egy talákozási pont ahonnan majd csapatokra válva indulunk útnak. Tél közepe van, annak megfelelően kell öltözni, több órát leszünk a szabadban. Termosz, szendvicsek és jókedv-gombócok is kerüljenek a hátizsákba.

Itt olvashatsz a tavalyi eseményről: Egyre kevesebb vízirigó a Maros-szorosban 

Várunk!

Az eseményre a “Maros, ami kincsünk” pályázat keretében kerül sor, amelynek célja a marosmenti védett területek közelében élő emberek informálása, tudatformálása és nevelése. Mindezt iskolai tevékenységek, diáktáborok és halászokkal valamint a helyi hatóságok képviselőivel szervezett kerekasztal beszélgetések révén.
A pályázat három éves (2018 július – 2021 június), amelyet a Nagy Infrastrukturális Operatív Program finanszíroz (4-es prioritási tengely: Környezetvédelmi intézkedések a biológiai sokféleség megőrzésére érdekében, a levegőminőség ellenőrzésére és a szennyezett területek fertőtlenítésére, OS 4.1 altengely: A biológiai sokféleség védelme és megőrzése, valamint a degradált ökoszisztémák helyreállítása).

Szóljon hozzá