A Marosvásárhely-Jászvásár autópálya jelenlegi műszaki tervének sok a gyenge pontja, ami az emberek és a természet szempontjából is előnytelen

Az elmúlt két és fél évben a Milvus Csoport aktívan bekapcsolódott a jövendőbeli autópálya műszaki tervének elemzésébe. Bár sok szó esik erről a közlekedési útvonalról, egyelőre csak papíron létezik, megvalósíthatósági tanulmányai a levegőben lógnak.

A legutóbbi hivatalos tervezési dokumentumokból kiindulva saját kutatást folytattunk a nyomvonal mentén, ahol nagyragadozók vizsgálatával, mozgásérzékelős kameracsapdákkal, úton elütött állatok regisztrálásával sikerült rámutatnunk azokra a kritikus pontokra ahol az autópálya technikai terve ütközik a terepen tapasztaltakkal.

Elkészítettünk egy részletes átjárhatósági tanulmányt, amely megmutatja hogy hol lehetnek gátolva az állatok által használt természetes ökológiai folyosók, hol teszi az autópálya fregmentálttá a tájat vagy hol zárja az emberek és állatok útját egyaránt.

Összesen 14 pályaszakaszt vizsgáltunk meg Lukailencfalva (Maros megye) és Gyergyóalfalu (Hargita megye) között, ahol több paramétert is kiszámoltunk a nagyemlősök (barna medve, gímszarvas), közepes termetű emlősök (őz) és kistermetű emlősök (mint például a vörös róka) helyváltoztatásának jellemzésére.

Tanulmányunkban konkrét beavatkozásokat javasoltunk, a vadállatok számára is használható alagutak, felüljárók építésére és a forgalom szabályozásra. A Marosvásárhely-Sóvárad szakasz és egyes rövidebb szakaszok Bucsin és Borzont közelében teljesen átjárhatatlanok, lehetetlen átjutniuk a nagy- és közepes termetű emlősöknek, amelyek egyébként nagy számban fordulnak elő a környéken. Ugyanúgy fizikai akadályt képezhet a leendő autópálya a mezőgazdasági területek között is, jelentősen korlátozva a helyi lakosok mozgását.

Ezzel szemben a magas dombvidék és a hegyek között vezető pályaszakaszokon eleve adottak a lehetőségek a létező ökológiai folyosók fenntartására, hiszen itt csak a létező geomorfológiai formákat kell kihasználni.

Eredményeink azt mutatják hogy a leendő autópálya jelenlegi műszaki terve több kritikus technikai ponton sem felel meg a terepen tapasztaltaknak. A földrajzi medencéken, dombvidéken és alföldön átvezető szakaszokon nem terveztek egyáltalán olyan elemeket amelyek lehetővé tennék a vadállatok számára használható ökológiai folyosók létrejöttét, és gyakran nem felelnek a helyi közösségeknek sem.

Ezeket az információkat több találkozó keretében is megosztottuk az országos intézményekkel. Továbbra is fenntartjuk egy “zöld” infrastruktúra szükségességét, ami emberrel és természettel egyaránt barátságos. Így lehetőség nyílna egy európai szinten is modell-értékű autópályát építeni.

A kutatásokat a “Integrált közlekedés és zöld infrastruktúra-tervezés a Kárpát-medencében a természet és az ember javára” projekt keretében végeztük.

Szóljon hozzá