Milvus tábor: kaland a vadonban!

Július 18-22 között, öt napon át barangoltunk a Gyergyói medence déli részében, hogy felfedezzük a  környék változatos növény- és állatvilágát. Ez volt a harmadik év, amikor a Milvus Természetismereti tábor helyszíne a szenétei Apáthy István Egyesület Oktató- és Kutatóközpontja volt. Különleges helyszín, hiszen a vaslábi láppal szomszédos, a Maros folyó és a Gyergyói-, valamint Görgényi-havasok övezik.  A tábor programját úgy alakítottuk, hogy a résztvevők, gyerekek és önkéntesek, jobban megismerhessék a környék élővilágát, különféle képességeket sajátítsanak el, megtanuljanak csapatban dolgozni, vigyázni egymásra és a természetre, fejlesszék kreativitásukat és természetesen életre szóló emlékekkel térhessenek haza. 

Túrázásaink során bejártuk a környéket, a közeli erdőben kisemlősők után kutattunk, felfedeztünk a Maros folyóban élő gerinctelen állatokat, megismertük a gyógynövényeket és még bagolyköpetet is elemeztünk. Volt tábortűz, szalonnasütés, csapatépítő játékok és sok-sok más tevékenység amelyek színessé tették idéni táborunkat. 

A gyerekek számára talán a legemlékezetesebb pillanatok azok voltak, amikor a tábor közelében felállított madárhálóval befogott madarakkal testközelből ismerkedhettek meg. Olyan fajokkal találkozhattak és vehettek részt a mérésben, gyűrűzésben, majd a szabadon engedésben, mint a karmazsinpirók, nagy fülemüle, csilpcsalpfüzike vagy barátposzáta.

Az 5 nap hamar elszaladt, de cserébe élménydús táborozást zártunk és reméljük minden résztvevő emlékekkel és tudással gazdagodva tért haza. Köszönjük önkénteseinknek, hogy ezúttal is hozzájárultak a tábor sikeréhez!

Szóljon hozzá