Great Backyard Bird Count 2024

Vă invităm să participați la Great Backyard Bird Count 2024, un eveniment mondial dedicat pasionaților de păsări din întreaga lume.

Ce este Great Backyard Bird Count?
Este un recensământ mondial al păsărilor, în care iubitorii de natură din întreaga lume sunt invitați să observe și să înregistreze păsările pe care le văd în curtea lor sau în alte locuri, pentru a ajuta la colectarea de date despre distribuția și abundența păsărilor.

Cum puteți participa?
Este simplu! Ieșiți afară, observați păsările timp de cel puțin 15 minute într-o zi sau mai multe zile, între 16 și 19 februarie, și înregistrați-vă observațiile pe eBird.org sau folosind aplicația eBird Mobile.

De ce este important?
Datele colectate în cadrul Great Backyard Bird Count ajută la înțelegerea schimbărilor în distribuția și abundența păsărilor de-a lungul timpului și pot oferi indicii valoroase despre starea de sănătate a ecosistemelor noastre.

Anul trecut în cadrul acestui eveniment au fost identificate 7.538 specii de păsări, adică 2/3 din totalul de 10.960 de specii cunoscute pe planetă. Au fost încărcate 390.652 liste complete de specii din 202 de țări cu participarea a peste jumătate de milioane de entuziaști.

Nu uitați! Avem și propria noastră bază de date unde puteți încărca observațiile voastre despre păsările din România – OpenBirdMaps și aplicația mobilă asociată OpenBioMaps. Acestea pot fi utilizate în orice moment al anului pentru a înregistra păsările și pentru a participa la programele noastre de monitorizare.


Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie, vizitați site-ul: https://ebird.org/news/great-backyard-bird-count-2024.

Lăsați un comentariu