Înotăm pentru tine și orașul nostru!

Un proiect de suflet, cinci înotători altruiști și un ambasador al binelui. Așa ne pregătim noi pentru Swimathon, evenimentul de strângere de fonduri organizat de Fundația Comunitară Mureș. Membrii echipei noastre vor înota pentru Tine, pentru ca tu să ai șansa să cunoști diversitatea naturii din orașul tău.

Să cunoaștem proiectul:

Lipsa de cunoștințe, de informații corecte despre natură, deseori duce la conflicte între locuitorii orașelor și natură, mai precis, speciile incomode oamenilor. Cele mai multe persoane acceptă doar animalele și plantele frumoase, dar în natură nu găsim doar asemenea viețuitoare. Locuitorii trebuie să cunoască mai bine natura din jurul lor ca s-o accepte așa cum este, cu toate speciile ei, fie că e vorba de pescăruși, de ciori sau de bufnițe, fie că e vorba de mierle și pițigoi. Prin proiectul ”Un oraș mai prietenos cu natura” dorim să facem cunoscute speciile de păsări cu care conviețuim, care ne vizitează parcurile, care ne cântă și încântă în grădină.

Să cunoaștem echipa:

Gáspár András este, într-un cuvânt, salvator. Membru al echipei Salvamont Mureș, András este salvator montan, paramedic și scafandru și este pasionat de natura înconjurătoare. În aceste condiții, nu este surprinzător că a decis să înoate pentru acest proiect.

Vári Tamás este un tânăr, care a acceptat fără ezitare să facă parte din echipa noastră de înotători. Asta, pentru că iubește apa,a practicat polo în apă timp de mai mulți ani și are o afinitate pentru păsări.

Kelemen Márton este unul dintre fondatorii Milvus, care și după 30 de ani de existență a organizației noastre a rămas aproape de noi și de proiectele noastre. El a considerat că acesta este un proiect important pentru oraș, și a decis să înoate, chiar dacă trece într-o perioadă de recuperare.

Hajdu László Hunor este președintele Asociației Pando, care se ocupă cu protecția mediului. László are în traistă 15 ani de experiență de cercetător în domeniul biologiei și a acceptat cu drag să facă parte din echipa noastră. 

Fangli Mátyás este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Stomatolog de meserie, Mátyás a practicat sporturile în apă și este deschis la provocări, cum consideră și acest eveniment, în care va putea înota pentru un scop nobil.

Să cunoaștem ambasadorul:

Simona Boanta este jurnalist cu vechime la Televiziunea TVR Târgu Mureș și a dorit să ne devină Ambasador Swimathon. Motivul este cât se poate de simplu, iubește animalele sălbatice, domestice, toate vietățile și crede cu tărie că este important să nu pierdem conexiunea cu natura, chiar dacă locuim într-un oraș. Simona susține proiectul nostru ”Un oraș mai prietenos cu Natura” și este încrezătoare că acest proiect va putea transforma Târgu Mureș, într-un oraș în care să ne simțim mai aproape de natura care ne înconjoară.

Cum poți ajuta să realizăm proiectul „Un oraș mai prietenos cu natura”?

 – Poți susține această cauză aici.

 – Poți să povestești prietenilor tăi despre acest proiect;

 – În ziua evenimentului din 11 iunie, vino la Bazinul Olimpic să facem galerie pentru înotătorii noștri!

Împreună putem transforma Târgu Mureșul într-un oraș mai prietenos cu natura!

Lăsați un comentariu