Prima excursie de club a Grupului Milvus

Activitate anulată.

Echipa noastră mică de doar opt persoane s-a bucurat din plin, sâmbătă, de atmosfera frumoasă de toamnă. Am instalat două plase ornitologice și am vizitat vechiul loc de desfășurare a taberei de vară „Școala Naturii”. Am reușit să identificăm peste 30 de plante, precum salcia, păducelul, salba moale, sângerul, lemnul câinesc.

Am sperat că în prima parte a zilei vom reuși să capturăm ceva în plasele noastre, din păcate acest lucru nu s-a întâmplat. Dar, am văzut multe specii de păsări pe frumoasa fâneață cu stejari: gheonoaie verde, ciocănitoare de stejar, gaița, șorecarul comun, corb, dar și altele.

În pădure am întâlnit multe ciuperci, printre ele Lepista nuda (Violete), piciorul căprioarei și gustosul hrib. Foarte vizuale și apreciate au fost Stropharia aeruginosa și ceara arborilor.

În plimbarea noastră din pădure am verificat scorburile artificiale amplasate în anii anteriori și am învățat cum să o faci fără să deranjezi posibilele animale! Am găsit urme de cuiburi mai vechi, dar și urme a unor cuiburi de viespi. Pe cărările drumeției noastre spre satul vecin am întâlnit și urme de animale: cerb, căprior, urs și bursuc.

La Sânsimion am vizitat Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice Rănite, unde am văzut patru berze și mai multe prădătoare – șorecar comun, vânturel roșu, acvilă țipătoare mică, erete de stuf și un exemplar frumos și mare de codalb.

Dacă vrei să ni te alături, nu ezita, contactează-ne! Contact: reka.kiss@milvus.ro, Kiss Réka Beáta, 0725-226175, 0723-929170. Din cauza pandemiei, numărul maxim de persoane care pot lua parte la activitățile noastre este de 10.

Următorul nostru eveniment va fi dedicat familiilor cu copii mici.
Locul de desfășurare rămâne același, satul Rigmani. Dacă vă interesează, găsiți mai multe detalii aici.

Lăsați un comentariu