Teknőst vásárolnál karácsonyra? Gondold át!

Ismét itt az ajándékozás hónapja, és talán mindannyian megtapasztaltuk már, hogy nem minden ami megvásárolható megfelelő ajándék is egyben. Ez különösen igaz az élő állatokra, például az állatkereskedésekben kapható vízi teknősökre.

Hosszú életű fajok, amelyeknek különleges igényeik vannak, tartásukhoz tudás, idő, hely, karbantartás és az idő elteltével egyre terebélyesedő befektetés szükséges. A teknősök nem ideális ajándékok a gyerekeknek, mivel a legtöbb esetben a szülők gondozásába kerülnek, addig, amíg belefáradnak és megpróbálnak megszabadulni tőlük. A legszerencsésebb esetekben a teknősöket örökbe adják, a legszomorúbb esetekben pedig szabadon engedik őket a vadonba, a folyókba, tavakba vagy éppen városokba. Itt, ha sikerül túlélniük az első telet, versenyre kelnek az őshonos fajokkal és akár kórokozókat is bevihetnek az élőhelyekre. Ezért megkérünk, hogy ne vásároljad meg őket előzetes tájékozódás nélkül. Ha mégis szeretnél teknőst, válaszd az örökbefogadást! Ne riasszon el a nagy mérete – néhány év múlva a kicsik is megnőnek. Örökbefogadással kapcsolatban csatlakozz a Trachemys örökbefogadási csoporthoz.

A témával kapcsolatos további információkért tekintsd meg a mellékelt plakátot, vagy csatlakozz a https://testoase.com fórumhoz.

Szóljon hozzá